prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/hotelolsi.md/chisinauedu.md/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Concurs internațional de recitare a liricii eminesciene „La Putna”

07/12/2017

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău organizează concursul de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa municipală, care va avea loc la 25 iulie 2017, începând cu ora 10.00, în incinta Centrului Academic Internațional Eminescu (bd.Dacia, 20, sectorul Botanica).

Doritorii de a participa în concurs se înscriu, în prealabil, la adresa de e-mail: elena_vorotneac@yahoo.com. Pentru detalii apelați la telefoanele: 022235380, 022 201606 sau 079538767 (Responsabilii de concurs: Secția Educație și Tineret; Secția Informare și Relații cu Comunitatea).

Parteneri locali: Centrul Academic Internațional Eminescu, Fundația „Inima Mare”, Om Kids.

Concursul face parte din proiectul internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

La concursul local pot participa elevii claselor a IX-a – a XII-a. Participanții vor recita din lirica eminesciană și vor fi apreciați de juriu format din eminescologi, filologi, actori, regizori, specialiști în domeniu. Elevii laureați (Locul I, II și III; Mențiunea I, II și III)  vor fi invitați pe 13-14 august 2017, la Putna, pentru festivitatea de premiere și la un recital din poezia eminesciană.

Obiectivele acestui eveniment sunt: promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, din Regiunea Cernăuți și din Chișinău, conștientizarea în rândul elevilor a importanței studierii operelor lui Mihai Eminescu, realizarea unui pelerinaj scriitoricesc în Bucovina, prin locurile care sunt legate intr-un fel sau altul de poetul Mihai Eminescu.  

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer