prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/hotelolsi.md/chisinauedu.md/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Comunicat de presă cu privire la organizarea și desfășurarea în săptămâna curentă a campaniei municipale „Curățenia generală de primăvară”

04/06/2018

Direcția generală educație tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează că în perioada 31.03-6.04.2018 în toate sectoarele din municipiu au fost organizate activități de salubrizare a teritoriilor instituțiilor de învățământ din subordine, inclusiv a celor adiacente, conform prevederilor Dispoziției Primarului general interimar  nr.128-d din 23.02.2018 „Cu privire la organizarea și desfășurarea campaniei municipale „Curățenia generală de primăvară””.

DGETS a făcut un apel către instituțiile de învățământ și societatea civilă pentru implicare în acțiunile de salubrizare, inclusiv sâmbăta, 31 martie 2018. Angajații DGETS şi DETS din sectoare au efectuat lucrări de curăţare în clădirile în care îşi desfăşoară activitate şi au curăţat zonele din preajma lor.

De asemenea, au fost organizate acțiuni de salubrizare în parcuri, scuaruri, în colaborare cu Asociația de gospodărire a spațiilor verzi și preturilor de sector, inclusiv:  parcul „Alunelul” (IPLT ”Principesa Natalia Dadiani”, ”Ion si Doina Aldea-Todorovici”); scuarul Catedralei (IPLT ”Spiru Haret”); Grădina publică ”Ștefan cel Mare şi Sfânt (LT „Gh.Asachi”, IPLT ”Mircea Eliade”); parcul „Valea Trandafirilor” (IPLT”Rebreanu”,” Tudor Vladimirescu”); parcul „Valea Morilor” (LT ”Ion Creangă”, ”Matei Basarab”) etc.

Zilnic, în perioada 2-6.04.2018, au fost evaluate situaţiile din teritoriu pentru a asigura îndeplinirea acţiunilor planificate. Prin urmare, șefii direcțiilor educație din sectoare, în colaborare cu Preturile, au organizat acțiuni de salubrizare și peste 250 de rute de evacuare a gunoiului menager.

În baza planurilor de acţiuni ale Direcţiilor educaţie, tineret şi sport şi a Direcţiei generale educaţie,  tineret şi sport din sectoare au fost îndeplinite următoarele lucrări: s-au curăţat teritorii proprii şi adiacente în instituţiile de învăţământ; s-a evacuat gunoiul – 115 unităţi de transport, efectuând 254 rute; s-au reparat garduri în 8 instituţii de învăţământ; s-au semănat 45,0 kg de iarbă; s-au lichidat 1320 gunoişti (mari - 311, mici - 1009); s-au reparat 18 terenuri de acumulare a gunoiului şi a deşeurilor; s-au curăţat arbori şi arbuşti în 160 instituţii; s-au amenajat 49 terenuri de sport şi de joacă; s-au plantat 560 arbori şi 830 arbuşti; s-au format lunci pentru copaci în 175 instituţii; s-au văruit copacii de pe teritoriile instituțiilor de învățământ și în preajma lor în 119 instituții de învățământ etc.

Pentru îndeplinirea obiectivilor propuse s-au implicat Preturile de sector, care au pus la dispoziția DETS din sectoare transport pentru evacuarea deșeurilor. Din 10 aprilie lucrările de salubrizare vor continua, conform planului.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer