prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/hotelolsi.md/chisinauedu.md/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

În atenția comunității de părinți și persoanelor interesate, actanților educaționali, directorilor instituțiilor de educație timpurie din municipiul Chișinău

04/13/2018

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău informează repetat despre procedura de evidență a copiilor 0-3 ani, înscrierea/înmatricularea și transferul copiilor de vârsta 3-6/7 ani din districtul şcolar, conform platformei on-line, în instituțiile de educație timpurie și complexele educaționale - școli primare - grădinițe.

Înscrierea la grădiniță se efectuează doar prin sistemul on-line accesând site-ul  http://egradinita.md/

PASUL 1. Accesaţi pe Internet platforma on-line - http://egradinita.md/
PASUL 2. Accesaţi pe bara de instrumente a platformei on-line - districte - şi găsiţi la ce grădiniţă este arondată casa DVS.
PASUL 3. Accesaţi pe bara de instrumente a platformei on-line - pentru părinţi - Ghidul utilizatorului destinat părinților pentru înregistrare, citiţi-1, apoi completaţi cererea on-line, anexând copia actelor solicitate.
PASUL 4. Accesaţi pe bara de instrumente a platformei on-line - registrul public - şi vedeţi dacă s-a înregistrat cererea.
PASUL 5. La sfârşitul săptămânii verificaţi e-mailul pentru a vedea daca aţi primit mesajul  de acceptare a cererii.
PASUL 6. La data când veţi primi mesaj de prezentare a documentelor pentru înmatricularea copilului în grădiniţă vă prezentaţi la IET (instituţia de educaţie timpurie) cu copiile şi documentele solicitate în original.

În baza următoarelor acte:

a) cererea pe numele directorului instituției de educație timpurie;
b) copia buletinului de identitate cu viză de domiciliu sau reședință, sau a altui document care confirmă locul de ședere în districtul arondat;
c) copia adeverinţei de naştere a copilului;
d) extrasul din istoria dezvoltării copilului cu concluziile despre starea sănătăţii lui, fișa cu date despre vaccinare și, după caz, recomandări privind asistența/îngrijirea, confirmate de semnătura medicului și ștampila centrului local de sănătate;
e) certificat-confirmare despre absența contactului cu bolile contagioase în perioada pre-înscriere, conformă indicațiilor structurilor de sănătate, validat prin semnătura și ștampila medicului de familie și eliberat cu 24 ore  înainte de începerea frecventării instituției;
f) alte documente necesare stabilirii suportului social.
Validitatea  actelor se va confirma prin prezentarea originalului acestora.

Notă:
❖      Atunci când primiţi prin e-mail mesajul cu solicitarea actelor ce confirmă domiciliul şi identitatea copilului şi a părinţilor, le expediaţi în termen de o săptămână. Altminteri cererea va fi respinsă.
❖      Primiţi refuzul de înscriere on-line la grădiniţă doar în cazul când nu sunt locuri disponibile, sau viza de reședință (sau alte acte confirmatoare) nu corespund cu domiciliul, districtului arondat instituţiei. Încercaţi din nou să vă înregistraţi cererea la grădiniţa arondată districtului sau unei alte grădiniţe care dispune de locuri libere pentru copii.
❖      Pe parcursul anului sunt înmatriculaţi la grădiniţă în baza cererilor on-line, doar copiii născuţi în anii 2011, 2012, 2013, 2014.

Programul de depunere a dosarelor în instituţie este:
Marți și vineri, intervalul de timp: 13:00-15:00

Actele de înscriere a copiilor în instituțiile de educație timpurie pot fi depuse începând cu 02.05.2018 până la 31.06.2018, apoi, începând cu 01.08.2018 până la 15.09.2018 va fi deschisă a doua perioadă de înscriere.

- Copiii născuţi în anul 2015, conform rândului on-line, vor depune dosarul pentru înmatriculare începând cu 01.05.2018 - 31.06.2018 şi 01-30.08.2018. Înmatricularea la grădiniță, pentru cei ce s-au înscris în rând prin sistemul on-line se examinează de către instituția de învățământ preșcolar.

- La moment, copii înscriși pentru a obține repartizare la grădiniță prin sistemul http://egradinita.md/ sunt cei născuți în anii 2015, 2016, 2017, 2018. Astfel, înmatricularea acestora va fi în conformitate cu normele legale stabilite prin Codul Educației. Instituția urmează să informeze solicitanții cu decizia privind înmatricularea.

           NB! Recomandăm părinților să țină cont de cerințele regulamentului de înscriere a copiilor la grădiniță (Anexa 1) și să acceseze secțiunea Întrebări frecvente (https://egradinita.md/faq) pentru a găsi soluții la anumite situații. 

            Mizăm pe înțelegere și deschidere în aplicarea noului proiect de înscriere a copiilor la grădiniță. Totodată vă îndemnăm să sesizați DGETS la numărul de telefon 022 201603 referitor la dificultățile cu care vă confruntați

(regulament_evidenta_inscriere_transfer_copii_in_gradinite)

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer