Ziua Internațională a Familiei

Stimatele familii din municipiul Chișinău,

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, doresc să transmit un mesaj de solidaritate și sprijin din partea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.

Suntem conștienți de importanța vitală a educației pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și pentru construirea unui viitor mai bun. În acest sens, am acordat un ajutor material în valoare de 4,5 milioane de lei pentru sprijinirea familiilor defavorizate din Chișinău în pregătirea copiilor pentru noul an școlar 2022 – 2023.

Această inițiativă a avut ca obiectiv asigurarea necesarului de rechizite, materiale didactice și alte resurse esențiale pentru 6423 de copii. Suntem conștienți că costurile asociate începerii unui nou an școlar pot reprezenta o povară pentru multe familii, iar noi dorim să venim în întâmpinarea acestor nevoi și să asigurăm un mediu propice învățării pentru fiecare elev.

Considerăm că fiecare copil merită o șansă egală în accesul la educație și suntem hotărâți să sprijinim familiile care se confruntă cu dificultăți financiare. Prin acest ajutor material, ne dorim să aducem un zâmbet pe chipurile copiilor și să îi încurajăm să-și urmeze visurile și să-și dezvolte potențialul.

Vrem să evidențiem importanța familiei în procesul educațional. Familia este fundamentul pe care se clădește dezvoltarea armonioasă a copilului, iar sprijinul vostru și implicarea în educația copiilor sunt de neprețuit. Vă încurajăm să continuați să fiți modele și ghizi pentru cei mici, să le oferiți suportul emoțional și să îi încurajați să obțină performanțe școlare remarcabile.

La final vreau să îmi exprim recunoștința noastră față de familiile defavorizate și față de toți cei implicați în sprijinirea acestui proiect. Prin eforturile noastre comune, putem crea un mediu educațional inclusiv și stimulant pentru toți copiii din Chișinău.

Cu cele mai calde gânduri,

Andrei PAVALOI

Șef DGETS