Activitate literar-muzicală – omagiu limbii române, Țării şi Drapelului Național al Republicii Moldova

Atmosferă de sărbătoare în cadrul activității „Toate întâmplările se prefac în cuvinte”, organizată de IET nr. 116 din municipiul Chișinău, cu poeții tuturor copiilor și maturilor, marii autori Vasile Romanciuc și Iulian Filip, care astăzi, 27 aprilie 2022, alături de cei mai mici cititori au venit să cultive dragostea pentru lectură, unică, irepetabilă și nemuritoare dragostea de limbă, de frumos, grație cărui fapt limba română rămâne mereu prosperă, vie, frumoasă.

În cadrul acestei întâlniri, preşcolarii din grupele pregătitoare au participat la activitatea literar-muzicală „Toate întâmplările se prefac în cuvinte”, unde copiii au cântat şi au recitat versurile maestrului Vasile Romanciuc, aducând un omagiu limbii române, ţării şi Drapelului național al Republicii Moldova.

Copiii au rămas profund impresionați de întâlnirea de astăzi şi abia aşteaptă să descopere îndeaproape tărâmul cuvintelor. Micuţii au primit în dar cărţi cu autografe, iar scriitorii au promis copiilor că vor reveni în instituție cu mare drag.

Activitatea a fost organizată conform Protocolului de colaborare cu Biblioteca Municipală „B. P. Haşdeu” și realizată în contextul Programului de lectură „Chișinăul citește”.