Alimentația elevilor din familii social-defavorizate prin distribuirea pachetelor pe perioada desfășurării procesului educațional la distanță.

ℹAlimentația elevilor din familii social-defavorizate prin distribuirea pachetelor pe perioada desfășurării procesului educațional la distanță.
————————————————————————–
📌Astăzi, 14 aprilie 2021, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vine către publicul larg cu informația despre organizarea procesului de alimentație gratuită a elevilor din instituțiile de învățământ primar şi secundar, ciclul I şi II din municipiul Chișinău prin distribuirea pachetelor către părinții acestora, cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a
infecției Covid-19.

Vă informăm că până la data 14.04.2021 au beneficiat de alimentație gratuită în perioada de referință, total – 8.765 de elevi:

✅3.084 de elevi clasa I-IV din familii social-defavorizate, în valoarea micului dejun;
✅3.933de elevi clasa V-IX din familii social-defavorizate, în valoarea micului dejun;
✅ 188 de elevi clasa I-XII care au fost suportat TBC şi cei care au contactat focarele TBC, în
valoarea micului dejun şi a prânzului;
✅1.560de elevi din grupele cu program prelungit (20% din numărul total de elevi ai grupelor cu program prelungit).
În context menționăm că, alimentația gratuită a elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău prin distribuirea pachetelor, se desfășoară conform ordinului DGETS, nr. 224 din 22.03.2021.
Urmare a informației stocate din teren s-a constatat următoarele:
✅ În instituțiile de învățământ primar şi secundar, ciclul I şi II din municipiul Chișinău se
respectă graficul stabilit de distribuire a pachetelor cu produse alimentare, coordonat de către
prestatorul de servicii alimentare și aprobat de către directorul instituției;
✅Conținutul pachetului cu produse alimentare este coordonat cu CSP și aprobat de directorul instituției de învățământ;
✅Distribuirea pachetelor cu produse alimentare are loc odată în săptămână, cu monitorizarea membrilor comisiei de triere din instituție;
✅Respectarea strictă a regulilor de prevenire a infecției Covid-19 în timpul distribuirii pachetelor cu produse alimentare.
✅Conținutul pachetului cuprinde așa produse alimentare: crupe de orez, hrișcă, fulgi de ovăz biscuiți, zahăr, ulei de floarea soarelui, covrigei, chifle, cașcaval, fructe.

📌În urma analizei pachetului cu produse alimentare, s-a atestat că produsele sunt calitative și însoțite de actele necesare de conformitate.

📌În context, Andrei PAVALOI, șef DGETS vine cu îndemnul către toată comunitatea civilă și educațională să ne consolidăm eforturile comune pentru a asigura în continuare o alimentație de calitate și o dezvoltare armonioasă a copiilor din municipiul Chișinău.
Totodată a menționat că „un alt aspect care merită a fi considerat sunt multiple scrisori de mulțumire din partea părinților, urmare
a deciziei de a alimenta elevii din familii social-defavorizate pe perioada procesului educațional la distanță”.