Alimentația elevilor la pachet

ℹPrimăria Chișinău va oferi alimentație gratuită la pachet pentru 39.527 elevi din 121 instituții de învățământ din Chișinău, pentru perioada desfășurării lecțiilor online. Este vorba de perioada 24 ianuarie – 4 februarie 2022 când procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău se desfășoară la distanță.
🏤Primăria municipiului Chișinău împreună cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport organizează alimentația elevilor la pachet.
Este vorba de:
✅30.584 elevi clasa I-IV, valoarea micului dejun pentru 10 zile 136,50 lei (13,65 lei/zi);
✅4.212 elevi din grupele cu program prelungit (20% din numărul total de elevi ai grupelor cu program prelungit) în valoarea micului dejun și a prânzului pentru 10 zile 280,00 lei (28,00 lei/zi);
✅4.395 elevi clasa V-IX din familii social-defavorizate, în valoarea micului dejun pentru 10 zile 136,50 lei (13,65 lei/zi);
✅138 elevi clasa I-XII care au suportat TBC și cei care au contactat focarele TBC, în valoarea micului dejun și a prânzului pentru 10 zile 280,00 lei (28,00 lei/zi);
✅198 de elevi din clasele cu profil sportiv.
▶️Un singur pachet va conține produse în valoarea costului alimentației pentru 10 zile. Responsabilii Primăriei, DGETS și prestatorii serviciilor de alimentație a elevilor au coordonat conținutul pachetelor cu Centrul de Sănătate Publică.
🏫Toți conducătorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău vor elabora și informa părinții despre graficul repartizării pachetelor cu produsele alimentare. Părinții vor fi rugați să se prezinte, conform graficului și să primească pachetul cu produse alimentare pentru cele 10 zile, contra semnătură, prin prezentarea unui act de identitate.
📌Sortimentul produselor pentru alimentația la pachet a elevilor în sumă de 136, 50 lei:
• Covrigei
• Biscuiți
• Cașcaval ambalat
• Unt de vaci
• Mere proaspete
• Lămâi
• Crupe de orez
• Fulgi de ovăz
• Paste făinoase
📌Sortimentul produselor pentru alimentația la pachet a elevilor în sumă de 280,00 lei, cantitățile vor fi mai mari;
⁃ Crupe de hrișcă
⁃ Paste făinoase
⁃ Unt de vaci
⁃ Cașcaval ambalat
⁃ Biscuiți
⁃ Covrigei
⁃ Fulgi de ovăs
⁃Orez
⁃ Griș
⁃ Mere, mandarine
📌Sortimentul produselor pentru alimentația la pachet a elevilor din clasele cu profil sportiv în sumă de 347,00 lei:
Hrișcă
Paste făinoase
Unt de vaci
Cașcaval ambalat
Biscuiți
Covrigei
Fulgi de ovăs
Orez
Griș
Mere, mandarine
🍱Pachetele cu produse alimentare vor fi unice pentru toate instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiu, ulterior fiind repartizate părinților pentru 10 zile, cu respectarea cerințelor sanitar-igienice și evitării aglomerației în instituții. În scopul monitorizării procesului de recepționare a pachetelor cu produse alimentare, au fost completate chestionare. Astfel, refuzul părinților, vizând recepționarea pachetelor alimentare, urmează a fi confirmat prin cererea titularului. Prin urmare vor fi livrate către instituții un număr de pachete alimentare solicitate în prealabil. Totodată, în caz că părintele nu reușește să ia pachetul în ziua stabilită, administrația instituției va pune la dispoziție un nou orar de repartizare a  pachetelor cu produse alimentare.
▶️Pentru a asigura respectarea strictă a tuturor regulilor de prevenire a infecției Covid-19, directorii instituțiilor și prestatorii serviciilor de alimentație:
✅Vor identifica spațiu aerisit și cu posibilități de aerisire;
✅Dotarea cu soluții de dezinfectare și igienizare a spațiilor;
✅Accesul părinților cu mască, purtată corect, cât și dezinfectarea obligatorie a mâinilor la intrare în edificiu;
✅Vor asigura fluidizarea grupurilor, cu asigurarea respectării distanței;
✅Semnătură pentru recepționarea pachetului se va face cu pixul personal al fiecărui părinte;
✅Persoanele, care vor distribui pachetele vor fi echipa cu mijloacele de protecție.