Atelierul de Lucru cu Directorii instituțiilor de învățământ extrașcolar și liceele sportive: „Antrenorul, Elevul, Sportivul și Psihologia”

Lansarea Atelierului de Lucru cu Directorii instituțiilor de învățământ extrașcolar și liceele sportive: „Antrenorul, Elevul, Sportivul și Psihologia în cadrul Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață”

În cadrul Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață” s-a desfășurat atelierul dedicat directorilor din instituțiile de învățământ extrașcolar și din liceele sportive, cu genericul „Antrenorul, Elevul, Sportivul și Psihologia”.

Evenimentul a avut loc în incinta Școlii sportive „Speranța” și a reunit directori și profesioniști din domeniul educației și sportului care au explorat conexiunile dintre antrenor, elev și sportiv în contextul psihologiei.

Atelierul de lucru a furnizat instrumente practice și cunoștințe esențiale pentru directorii instituțiilor de învățământ extrașcolar și a liceelor sportive, ajutându-i să înțeleagă mai bine aspectele psihologice ale dezvoltării sportive și să creeze medii optime pentru evoluția tinerilor în acest domeniu.

Printre subiectele majore abordate în cadrul atelierului se numără:

  • Interacțiunea dintre antrenor, elev și sportiv și impactul acesteia asupra performanței sportive și dezvoltării personale.
  • Tehnici de gestionare a stresului în rândul elevilor sportivi.
  • Importanța comunicării eficiente între antrenori, elevi și părinți pentru susținerea performanței sportive.
  • Modalități de promovare a mentalității de creștere și a încrederii în sine în rândul sportivilor.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău le mulțumește tuturor pentru dăruire și implicare activă!