Campania de informare și promovare a vaccinării cu genericul: „Vaccinează-te împotriva COVID-19! Protejează-ți copiii și viitorul lor!” în plină desfășurare

Astăzi, 07 iulie 2021, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău de comun acord cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, sub egida Primăriei municipiului Chișinău organizează ședințele în sectoarele Botanica, Buiucani și Centru, unde vor informa comunitatea civilă și cea educațională despre necesitatea vaccinării, vor combate miturile și informațiile false care împiedică eforturile de limitare a pandemiei COVID-19.

In acest sens, DGETS îndeamnă întreaga comunitate să se vaccineze, pentru că este singura soluție prin care putem să oprim pandemia de COVID-19. Prin respectarea măsurilor de siguranță sanitară și imunizare putem câștiga timp în lupta cu acest virus și reveni cât mai repede la o viață normală. Toate eforturile depuse de autoritățile din municipiul Chișinău privind vaccinarea populației sunt salutabile. Sperăm în procesul de vaccinare a populației și eforturile de creștere a acceptabilității vaccinului. Cele mai recente dovezi arată în mod clar că vaccinurile funcționează cu adevărat, în întreaga lume. Doar cu ajutorul vaccinurilor, vom putea spune stop pandemiei. Totodată, vaccinarea angajaților din sistemul educațional din municipiul Chișinău este prioritară pentru DGETS! Doar astfel putem opta pentru începerea noului an școlar în regim normal!

Reiteram pe aceasta cale că, serviciile de imunizare din cadrul instituțiilor medicale primare sunt prestate fără întreruperi. Vaccinurile sunt disponibile gratuit și pot fi administrate la medicul de familie. Totodată, toate punctele de vaccinare împotriva COVID-19 din municipiul Chișinău vor activa în regim extins pe data de 11 iulie, în intervalul orelor 7:00 – 21:00. Astfel, toți cetățenii sunt îndemnați să meargă la vaccinare.

Vaccinul împotriva COVID-19 reprezintă un instrument de importanță majoră pentru a ajuta la ținerea sub control a pandemiei, împreună cu testarea eficientă și respectarea măsurilor de prevenire.