Caravana Centenariului Încoronării

O nouă oprire a Caravanei Centenarul Încoronării, proiect organizat de Asociația Artis în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, se desfășoară în perioada 15-17 octombrie 2022, la Alba Iulia, Blaj, Abrud și Câmpeni. Evenimentul este inițiat de Asociația Artis din Iași, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria – Întregitorul de țară și eroina unei națiuni. Prezent la eveniment a fost si reprezentantul Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi – Sef adjunct DGETS.

Aproximativ peste 1000 de elevi și profesori din Alba Iulia participă la evenimente care au marcat Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, în cadrul proiectului organizat sub auspiciile Familiei Regale a României.

În cadrul evenimentului a avut loc una dintre cele mai emoționante sesiuni de întrebări și răspunsuri din cadrul proiectului. A fost o sesiune de mărturisiri din partea spectatorilor, mulți dintre ei fiind elevi, profesori sau ghizi turistici. Reacțiile au fost diferite, pline de emoție și admirație.

În alocuțiunea sa Andrei PAVALOI a menționat că „A vorbi despre Centenarul Încoronării înseamnă a vorbi despre statalitate, patriotism, loialitate, statornicie. Adică aceste valori pe care Regalitatea și Familia Regală le-au asumat atât de bine. Nu doar în cele opt decenii cât monarhia a fost parte din structura politică a Statului Român, ci și după”

Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău sunt onorați să fie oaspeții unui asemenea eveniment de amploare, în orașul în care emblemele regalității sunt la ele acasă!