Echipa Republicii Moldova a obținut medalii de argint și bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale a Megapolisurilor

🇲🇩Echipa Republicii Moldova a obținut medalii de argint și bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale a Megapolisurilor „The Olympiad of Metropolises is an International team Competition”, ediția a VI-a 

🏆Concursul a fost organizat de Moscova, Rusia, on-line și s-a desfășurat în perioada 06-13 decembrie 2021.  

 🏫În cadrul competiției au participat peste 320 de elevi din 35 de țări. Republica Moldova fiind reprezentată de o echipă de 8 elevi din instituțiile de învățământ secundar general din municipiul Chișinău a reușit să obțină Argintul la finalul competiției Blitz Contest (pe echipe).

Astfel, echipa din orașul Chișinău are următoarele rezultate: 

 📌Matematica:

 🥉Cernatînschi Dan – Bronz

 Chimia:

 🥉Uncuța Alina – Bronz

 Fizica:

 🥈Vorona Victor – Argint

 🇲🇩Amarfii Ştefan – Bronz

 Informatica:

 🥉Andrei Alexandru- Bronz 

 🥉Eşanu Mihai- Bronz 

💬Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău apreciază înalt dedicația și implicarea cadrelor didactice/ directorilor în organizarea și desfășurarea activităților de promovare a elevilor capabili de performanțe înalte și adresează mulțumiri administrației instituției gazdă Instituţia Privată de Învăţământ Liceul Teoretic „ORIZONT”, Durlești și conducătoarei echipei Golubev Svetlana, pentru suportul acordat în asigurarea participării Republicii Moldova la Olimpiadă.

🥳Totodată Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

🌐Ceremonia poate fii urmărită aici. (https://www.youtube.com/watch?v=bJ0XKC5ffTA)