Chiar și un singur accident este prea mult

Primăria municipiului Chișinău, UNICEF Moldova și Premier Energy Distribution şi-au unit eforturile semnând Acordul de Parteneriat, care prevede promovarea şi desfășurarea acțiunilor ce au ca scop evitarea accidentelor și traumatismelor din cauza necunoașterii sau nerespectării normelor de securitate și a intervenției neautorizate în instalațiile electrice. Astfel au fost elaborate și puse la dispoziția părinților, tutorilor, îngrijitorilor, dar și a copiilor și adolescenților un șir de materiale informative în domeniul securității electrice.

În context Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău susține campania de promovare a securității electrice, de explicare a pericolelor pe care le prezintă energia electrică și crearea unei culturi de prevenire a riscurilor pe parcursul campaniei, astfel va distribui materialele informaționale, pe toate canalele de comunicare, la nivel municipal.

Menționăm că un număr considerabil de copii și tineri în condițiile restricțiilor impuse de pandemia Covid-19 petrec mai mult timp acasă, adesea nesupravegheați de adulți. Iar odată cu începutul sezonului rece care neapărat aduce condiții meteo dificile: precipitații, vânt puternic, lapovița ce implică un risc sporit asupra rețelelor electrice, modelarea unui comportament conștient și responsabil a copiilor/tinerilor în raport cu instalațiile electrice este deosebit de importantă.

Casa trebuie să fie un mediu sigur și respectarea tuturor regulilor de siguranță electrică, iar adoptarea măsurilor de precauție în jurul lor trebuie să devină o normă.