Concurs internațional de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa municipală

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, se îndreaptă către toată comunitatea educațională de bună credință și anunță startul Concursului Internațional de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa locală.

La concurs pot participa elevii claselor a VII-a – a XI-a. Participanții vor recita din lirica eminesciană și vor fi apreciați de juriu format din eminescologi, filologi, actori, regizori, specialiști în domeniu.

Doritorii de a participa la concurs se înscriu, în prealabil, până pe data de 09 iunie 2023, completând fișa de înregistrare la concurs și expediind-o la adresa de e-mail: irc.chisinau@gmail.com indicând numele, prenumele, numărul de contact, instituția de învățământ, profesorul de limba română și denumirea poeziei alese spre recitare.

În context menționăm că, etapa municipală va finaliza cu recitalul versurilor, care va avea loc la 09 iunie 2023.

Elevii laureați (Locurile I, II, III şi Menţiunile I, II, III) vor beneficia de pe 13-16 iunie 2023 de o excursie pe urmele lui Mihai Eminescu precum și la festivitatea de premiere în cadrul Mănăstirii Putna (unde vor recita poezii din creația eminesciană la bustul poetului, împreună cu elevi din România şi Ucraina).

Reamintim că obiectivele acestui eveniment sunt: promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, Regiunea Cernăuți și din Chișinău, conștientizarea a importanței studierii operelor lui Mihai Eminescu, realizarea unui pelerinaj scriitoricesc în Bucovina, prin locurile care sunt legate într-un fel sau altul de poetul Mihai Eminescu.

Concursul face parte din Proiectul Internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

Pentru detalii ne puteți contacta la numărul de telefon: 022 235275 (Secția Comunicare și Relații cu Publicul a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport).