Concurs online de artă dramatică: „Arta de la geamul meu”

Să lăsam emoțiile să creeze spectacole/ scurt metraje, care dincolo de sticlă vor deschide adevăruri și lecții de viață. Te invităm la geam să spunem ceea ce alții nu reușesc să vadă!

Asociația Obștească „ATU” anunță lansarea concursului online pentru elevi, cu genericul „Arta de la geamul meu”.

Proiectul își propune sensibilizarea societății prin intermediul elevilor, care vor folosi arta dramatică drept instrument de comunicare. Astfel, participanții vor realiza un spectacol video sau un film de scurt metraj prin care vor îndemna societatea de a fi mai tolerantă și mai deschisă pentru comunicare și socializare în perioada pandemică. Elevii vor aborda problema situației pandemice din perspectivă constructivă, venind cu mesaje pozitive.

Titlul proiectului derivă din realitățile sociale, când, în perioada pandemică, arta, educația și alte domenii au trecut într-o dimensiune virtuală, dincolo de sticla televizorului sau dispozitivelor, sau în spatele geamurilor caselor. Denumirea proiectului este foarte sugestivă, iar explicarea sensurilor poate fi lărgită de către participanți.

Proiectul este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova în parteneriat cu Direcția culturii și Direcția Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău.

Trupele școlare din municipiul Chișinău doritoare de a se înscrie în concurs se pot înregistra până la 30 martie, completând formularul, accesând acest link*: https://fb.me/e/2cahkwQ1n

!!!Atenție, numărul de locuri sunt limitate! Vor fi acceptate primele 30 de trupe școlare înregistrate (vârsta 12-19 ani).

Participanții vor avea parte de instruire din partea experților, iar la final vor avea de pregătit un film de scurt metraj sau un spectacol înregistrat video cu genericul „Arta de la geamul meu”.

Învingătorii vor avea parte de următoarele premii:
Premiul Mare – 8000 lei
Premiul I – 7000 lei
Premiul II – 6 000 lei
Premiul III – 5000 lei

Mai multe detalii le puteți afla la dresa de e-mail: atu.asociatieobsteasca@gmail.com, pe pagina  AO „ATU”  https://www.facebook.com/artaneuneste sau pe pagina evenimentului https://fb.me/e/1BCaNQuy3

*Pentru detalii, citiți Regulamentul concursului de la finalul chestionarului:

Regulamentul concursului dramatic „Arta de la geamul meu”