Conferința municipală „NOBILA PROFESIE DE PEDAGOG”

ℹ️Sistemul educațional trebuie să se bazeze pe principii de calitate. Rolul cadrului didactic este să ghideze, să motiveze dar și să împartă dragoste, să-l ajute pe fiecare elev/copil să fie mai bun decât este.
📌Problematica devalorizării imaginii și a statutului cadrului didactic este una recunoscută la nivel național și internațional. Sensibilizarea opiniei publice și promovarea imaginii profesorului este una dintre soluțiile de îmbunătățire a sistemului educațional municipal.
🎯Pentru a transforma profesia didactică într-o opțiune de carieră atractivă, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a organizat astăzi, 16 septembrie 2022, Conferința municipală cu genericul: „NOBILA PROFESIE DE PEDAGOG”, propunând astfel îmbunătățirea imaginii/ statutului cadrului didactic printr-o campanie de conștientizare publică, accentuând importanța profesorului ca model de personalitate.
💬Activitatea a fost lansată și moderată de Primarul General al municipiului Chișinău dl Ion CEBAN. În cadrul conferinței, Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS a salutat publicul prezent și a menționat că efortul pe care îl depun cadrele didactice zilnic la educarea tinerii generații este unul considerabil. „Provocările cu care se confruntă sistemul educațional la moment sunt majore, iar depășirea acestora va fi posibilă doar prin conlucrarea eficientă a tuturor actorilor implicați în acest proces”.
▶️Invitați speciali la eveniment: Maria SÎRBU, președintele Consiliului Municipal Chișinău al FSEȘ, precum și reprezentanți ai factorilor de decizie implicați în procesul educațional.
💬În locuțiunea sa, dl Ion CEBAN, Primarul General municipiul Chișinău, a menționat că nu e atât de simplu să acceptați această provocare de a fi pedagog, dar ați trecut-o cu cele mai frumoase rezultate, demonstrând creativitate, deschidere spre inovație, încredere în viitor și prestigiul artei de a fi pedagog. Ați prezentat viziuni ce pot fi implementate, ați redescoperit varietatea strategiilor de lucru pe care le posedați în procesul de muncă. Fiecare din noi poartă în suflet o vorbă, un gest, o învățătură a profesorului, pe care le transmitem mai departe copiilor noștri. Vă mulțumim pentru dăruire și răbdarea nemărginită, devotamentul și sacrificiul pe care îl manifestați de zi cu zi.
🧑‍🏫Activitatea a întrunit circa 500 de participanți (cadre didactice și de conducere)/ 120 tineri specialiști.
‼️Evenimentul a avut ca obiectiv facilitarea dialogului între autorități publice, instituții în domeniul educației, societate civilă și alte părți implicate în domeniul ocupării forței de muncă, politicilor sociale și cercetării științifice, în vederea motivări/ promovări/ atragerea și menținerea cadrelor didactice în sistemul educațional municipal.