Un părinte cu copilul de mână, la un pas de a fi striviți în timp ce traversau neregulamentar strada!!!

În scopul prevenirii accidentelor rutiere cu implicarea minorilor și evitării situațiilor care le-ar pune în pericol viața și sănătatea acestora, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău informează despre importanța asigurării  unui mediu prietenos și sigur în trafic pentru copii și elevi.

De cele mai multe ori lipsa unei comunicări eficiente cu copiii, despre siguranța acestora, duce la cazuri tragice.           

Un exemplu de iresponsabilitate a unui părinte îl puteți vedea în mesajul de mai jos, care a fost preluat de pe un chat al unui grup de părinți.

(Pentru a păstra anonimatul nu vom folosi denumiri de instituții, iar numele folosit este unul fictiv).

Mesaj pentru părinții Mariei de la noi din clasă.

Dragă mămică, astăzi era cât pe ce ca soțul d-voastră împreună cu fiica să fie loviți de o mașină, mașina în care mă aflam și eu. Și nu se întâmpla din păcate pe trecerea de pietoni, ci pe un drum cu 3 benzi de circulație, într-un loc interzis. Cel mai șocant a fost că erau două treceri de pietoni, mai în deal la 100 metri și una mai la vale la 50 metri. Vreau acum să vă întreb ce exemplu dă soțul d-voastră copilului când trece drumul în locuri în plin trafic cu copilul de mână și în fugă? Mi-a sărit efectiv înaintea mașinii, bine că reacția mea a fost rapidă și am evitat o tragedie. Iar soțului d-voastră aș avea să îi spun un mesaj mai special.

Învățați copiii să treacă drumul doar la trecerile de pietoni, căci voi sunteți exemplu pentru copii voștri și ei fac exact cum văd la părinți.

Ne bucurăm că posibila tragedie din situația de mai sus a fost evitată, însă nu mereu astfel de cazuri au un final fericit.

Astfel, vă îndemnăm la conștientizarea riscului la care sunt supuși zilnic copiii d-voastră părăsind casa!

Fiți părinți responsabili și prin propriul exemplu insuflați-le acest lucru și copiilor d-voastră!

Schimbarea vine de la sine!