Etapa II de înscriere a copiilor în clasa I

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că începând cu data de 14 iunie, ora 8:00, a început cea de-a II-a etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Acțiunea va dura până pe data de 30 august, ora 17:00, urmând să fie completate locurile rămase disponibile după prima etapă. Menționăm că pentru etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I în instituțiile publice din municipiul Chișinău rămân 3.868 locuri disponibile.

Etapa a II-a este valabilă pentru:

  • Copiii care urmează să fie înscriși în clasa I cu profil, în alte districte școlare pe locurile rămase libere;
  • Copiii din districtul școlar corespunzător, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși;
  • Copiii care urmează să fie înscriși în instituțiile din alte districte școlare, în funcție de locurile rămase disponibile.
  • Totodată, instituțiile cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului.
  • Pe data de 30 august va fi afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, la avizierul instituției de învățământ (pe site).

Reamintim că procesul de înscriere a copiilor în clasa I a fost realizat în 141 de instituții de învățământ publice și private din municipiu (122 de instituții de învățământ public și 19 instituții de învățământ private).

Astfel, la finele primei etape de înscriere în clasa I în instituțiile publice din municipiul Chișinău au fost înscriși 5.240 copii și respectiv:

 Clase obișnuite – 3.907 copii;

 Clase cu profil arte – 745 copii;

 Clase cu profil sport – 128 copii;

 Clase bilingve – 80 copii;

 Clase cu alternative educațională – 380 copii.

Deci numărul de elevi din clasa I înscriși în instituțiile cu instruire în limba română – 4.355, iar cei înscriși în instituțiile cu instruire în limba rusă – 944.

Menționăm că înscrierea copiilor în clasa I în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău are loc prin intermediul platformei online escoala.chisinau.md.

Ordinul Ministerului, precum și alte detalii le găsiți AICI.