Evaluarea pregătiri instituțiilor de învățământ către noul an de studii 2021-2022

Direcția Generală Educație, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chișinău vă aduce la cunoștință că trecerea în revistă a nivelului de pregătire a instituțiilor de învățământ primar, secundar către noul an de studii 2021-2022 se desfășoară astăzi și mâine 23, 24 august 2021, conform graficului stabilit.

Menționăm că sistemul educațional din municipiu include 331 entități, inclusiv 58 instituții cu autonomie financiară. Din ele 150 instituții de învățământ primar şi secundar (131 publice şi 19 private).

În scopul determinării gradului de pregătire a instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II au fost constituie 5 comisii de evaluare.

Astfel, pe parcursul a 2 zile vor fi evaluate nivelul de pregătire a unităților școlare, verificând aspectele:

  • Finalizarea lucrărilor de reparație;
  • Asigurarea cu produse igienice;
  • Respectarea cerințelor sanitaro-epidemiologice.

Totodată conducătorii instituțiilor de învățământ au completat către 20.08.21 agendele solicitate de Centrul de Sănătate Publică privind autoevaluarea instituțiilor de învățământ primar și secundar către anul de studii 2021-2022.

  • Criteriile  şi indicatorii de evaluare a unităţii şcolare­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ în cadrul trecerii în revistă, anului de studiu  2021-2022 sunt: baza tehnico-materială; funcționalitatea cantinei şcolare; cabinetul medical; activitatea de protecţie în cazuri excepţionale; atelierele şcolare; managementul educaţional, etc.
  • Activitatea instituţiilor de învăţământ primar și secundar va fi evaluată conform prevederilor: Actului de recepţie a instituţiei de învăţământ primar și secundar; Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea evaluării nivelului de pregătire a instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău  cu  calificativele („foarte bine”, „bine” şi „satisfăcător”), stipulate în Criteriile şi indicatorii de evaluare ale unităţii şcolare.