Festivalul-concurs municipal „La Fântâna Dorului”

Festivalul-concurs municipal „La Fântâna Dorului” (ediția a XXVI-a)

În perioada 19 aprilie 2024 – 20 aprilie 2024, în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” s-a desfășurat Festivalul-concurs municipal „La Fântâna Dorului” (ediția a XXVI-a).

Etapa municipală a întrunit 60 formații artistice de copii din instituțiile de învățământ primar, secundar și extrașcolar: orchestre de muzică populară, ansambluri de fluierași, colective coregrafice și formații folclorice. Comisia de jurizare a menționat evoluția formațiilor de la o ediție la alta, prin valoarea materialului folcloric prezentat în scenă, măiestria interpretativă și realizarea scenică a programului, originalitatea evoluării, ținuta scenică, precum și portul popular.

Progresul prezentat de către formațiile artistice se datorează cadrelor didactice care au pregătit formațiile de copii pentru concurs, cadrelor manageriale pentru susținerea lor, precum și părinților pentru implicarea copiilor în activități de promovare a tradițiilor populare.

Rezultatele obținute demonstrează talentul, dăruirea și munca depusă de către copii zi de zi pentru a aduce în fața spectatorului clipe de revelație.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău felicită toți participanții și câștigătorii acestui concurs și încurajează în continuare dezvoltarea pasiunii și talentului în domeniul artistic.

Aici puteți vedea câștigătorii concursului – Fântâna Dorului