Fii în siguranță:Vaccinează-te împotriva COVID-19!

Astăzi, 01 aprilie 2021, a început vaccinarea anti Covid-19 a personalul didactic și de conducere din învățământul secundar general municipal, personalul didactic/de conducere din învățământul preșcolar și asistenți de educatori/dădace din municipiul Chișinău. În prima zi s-au vaccinat 250 de persoane. Pentru ziua de mâine, 02 aprilie 2021, se preconizează imunizarea a 322 de persoane. În context menționăm că graficul vaccinării pentru săptămâna viitoare 05-09 aprilie 2021, a fost elaborat graficul imunizării cadrelor didactice din municipiu per sectoare.

Important actualmente pentru Direcția Generală Educație, Tineret și Sport este procesul de vaccinare atât a profesorilor, educatorilor, dar și a cadrelor auxiliare, pentru ca copiii și elevii, să poată reveni  la școală.  Acest proces nu este obligatoriu, dar unul necesar.

Astfel, persoanelor imunizate li se va elibera un certificat de vaccinare care va cuprinde următoarele informații: numele și prenumele persoanei vaccinate, vârsta, adresa, codul numeric personal (IDNP), date despre vaccin (doza 1 sau ulterior doza 2, denumirea vaccinului, seria lotului, data expirării), denumirea Centrului de Vaccinare și semnătura medicului-coordonator. Protecţia datelor cu caracter personal al celor vaccinați se va efectua conform legislației în vigoare.

Centrul municipal de vaccinare va avea un program zilnic între orele 08:00 – 18:00 (în zilele de odihnă 08:00 – 15:00).