Forumul municipal al cadrelor didactice, ediția 2022

Cultura calității educației prinde rădăcini prin intermediul tradițiilor. O tradiţie frumoasă a sistemului educațional municipal reprezintă Forumul Municipal al Cadrelor Didactice, organizat la debutul fiecărui an școlar.

Este evenimentul de consolidare a sistemului educațional municipal, în cadrul căruia personalul didactic și managerial, elevii și părinții, reprezentanții APL și alți factori interesați convin asupra principalelor obiective de adaptare a educației la noile provocări societale și deziderate educaționale, având în vizor starea de bine, beneficiul și interesul superior al copilului.  

În contextul nevoilor și expectanțelor elevilor și ale părinților, în consensul politicilor internaționale în domeniul educației, în baza prevederilor Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova – 2030”, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.377 din 10.06.2020, în temeiul Strategiei de dezvoltare Educația 2030 (proiect), Forumul municipal al cadrelor didactice, ediția 2022, are drept generic „Competențele secolului XXI”.