Ghidul pentru părinți: Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19?

A fost elaborat „Ghidul pentru părinți: Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19?”. Documentul are ca scop oferirea răspunsurilor clare pentru părinți/ reprezentanții legali ai copiilor la cele mai frecvente întrebări privind reluarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ din țară.

Ghidul conține informații utile privind prevenirea infecției cu virusul COVID-19; acțiunile de răspuns în caz de apariție a semnelor de boală a unui membru al familiei; modelele de desfășurare a procesului educațional; reguli privind reluarea activității școlilor; rutina zilei – înainte și după lecții; siguranța online; starea psiho-emoțională a copilului în timpul și în afara școlii etc.

„Ghidul pentru părinți: Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19?” va fi expediat electronic în adresa tuturor instituțiilor de învățământ din țară. Ghidul va fi disponibil și în limba rusă. De asemenea, acesta poate fi accesat și descărcat de pe pagina Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la compartimentul COVID – 19, acte normative cu privire la relansarea procesului educațional 2020-2021. https://mecc.gov.md/…/relansarea-procesului-educational-202… .

Menționăm, Ghidul a fost elaborat și aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, UNICEF Moldova, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova și Organizația Mondială a Sănătății în Moldova.