slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6

prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

În atenția conducătorilor instituţiilor de învăţământ secundar general, cadrelor didactice

01/15/2019

Universitatea de Stat din Tiraspol informează despre organizarea stagiilor de formare profesională continuă, conform anexei. ...

01/14/2019

Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău vă aduce la cunoştinţă prevederile ordinului Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova nr.14 din 11.01.2019 "Cu privire la aprobarea Planurilor de Formare profesională continuă a cadrelor didactice şi de conducere pentru anul 2019". ...

01/14/2019

Centrul de Informaţii Universitare anunţă lansarea proiectului „Burse de Excelenţă pentru profesori în IT”, ediţia 2018-2019, organizat în parteneriat şi cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange Moldova şi susţinut de Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.   
Proiectul are drept scop susţinerea profesorilor de informatică, care activează în gimnaziile și liceele din Republica Moldova, prin oferirea, în bază de concurs, a 25 de granturi a câte 25000 lei, inclusiv a câte un laptop. …

01/14/2019

În această perioadă, ţurţurii reprezintă un adevărat pericol pentru locuitorii capitalei.
Aceştia se formează la streșinile clădirilor din cauza oscilațiilor de temperatură din ultimele zile, devenind un real pericol inclusiv în preajma instituţiilor de învăţământ. Mai ales, ţurţurii pot să apară pe marginile clădirilor vechi care nu au sistem de scurgere a apei de pe acoperiș.
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău atenţionează comunitatea şcolară să manifeste vigilenţă şi precauţie, sau să evite să se deplaseze prin zonele periculoase şi trotuarele din imediata apropiere de clădirile cu ţurţuri.
Conducătorii instituţiilor de învăţământ sunt rugaţi să plaseze avertismente la intrare în instituţiile de educaţie timpurie, şcoli şi licee şi să se implice activ în lucrări de înlăturare a ţurţurilor.
P.S. Un țurțure desprins, dacă lovește o persoană, îi poate provoca leziuni grave, care pot duce la dizabilitate sau chiar la deces.

01/14/2019

Potrivit ultimilor date oferite de conducătorii instituţiilor de învăţământ general şi părinţi, în zilele de sâmbătă şi duminică, serviciile municipale au continuat acțiunile de deszăpezire în toate sectoarele capitalei, inclusiv a căilor publice, către grădiniţele şi liceele din oraş.
În lucrările de deszăpezire au fost antrenaţi reprezentanţi ai Preturilor, Inspectoratului de Poliţie şi Departamentului Trupelor de Carabinieri, care au intervenit prompt, implicându-se în curăţarea căilor de acces spre instituţiile de învăţământ.
Pe această cale, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău aduce mulţumiri pentru implicarea operativă a serviciilor sus-menționate în situaţii de urgenţă.
NOTĂ: DGETS îndeamnă conducătorii instituţiilor de învăţământ preşcolar, primar şi secundar să asigure accesul copiilor şi elevilor spre grădiniţe, gimnazii şi licee, inclusiv în suburbii prin implicarea tinerilor, voluntarilor etc.

01/11/2019

În temeiul scrisorii Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova nr.03/1-09/151 din 09.01.2019 şi în scopul identificării şi estimării necesităţilor privind digitalizarea sistemului educaţional în învăţământul general, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport solicită prezentarea informaţiei conform anexei.
Informaţia va fi prezentată în format Excel, până la data de 15.01.2018, la adresa de e-mail tdemcenco@mail.ru

01/11/2019

În legătură cu zăpada căzută, Centrul Hidrologic avertizează că în râurile mici și bazinele acvatice din ţară, în perioada 10-18 ianuarie 2019, gheața va fi instabilă, îmbibată cu apă și camuflată de zăpadă, iar ieșirea pe ea prezintă un pericol sporit.

În scopul asigurării securităţii vieţii şi sănătăţii copiilor, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport vă reamintește să respectați Ordinul nr.1841 din 15.12.2018 cu privire la securitatea vieţii şi sănătăţii copiilor, care a fost plasat pe site-ul DGETS.

În acest context, solicităm conducătorilor instituţiilor de învăţământ primar/secundar să respecte prevederile ordinului respectiv: ...

01/10/2019

În temeiul scrisorii Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova nr.03/1-09/104 din 04.01.2019 şi în scopul monitorizării implementării modulului Educaţia digitală în clasele I-i, anul de studii 2018-2019, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport solicită prezentarea informaţiei conform anexelor 1 şi 2 (fişierele ataşate). Anchetele completate pot fi prezentate în formă scanată pe adresa de e-mail tdemcenco@mail.ru...

01/10/2019

Ninsoare abundentă în Chişinău!!!
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport atenţionează că meteorologii au emis pentru astăzi și mâine, 11 ianuarie, COD GALBEN de condiții complicate ale vremii. (ww.meteo.md).
Astfel, în perioada menționată pe teritoriul întregii țări se prevăd condiții meteo nefavorabile. Vor cădea precipitații puternice (15-20 l/m2, izolat de până la 25 l/m2 ):
*Astăzi, 10 ianuarie - predominant sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud sub formă de ploaie și lapoviță;
*Pe 11 ianuarie - sub formă de zăpadă. Temporar va viscoli, se vor forma pe drumuri troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei.
Lansăm un apel către Dvs. şi vă rugăm să întreprindeţi măsuri de precauţie, în caz de necesitate. În cazul unor situaţii excepţionale, informaţi-ne la numărul de contact (022)20-16-01 (anticamera DGETS) sau la linia de încredere (022)20-16-30

01/04/2019

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chisinau solicită insistent prezentarea informaţiei despre cadrele medicale ce activează în instituţii conform tabelei (anexa nr.1.) până la data de 11.01.2019. Informaţia urmează a fi prezentată de instituţiile nominalizate (anexa nr.2) la adresa medijedu@mail.ru şi format hârtie în biroul nr.33. ...

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer