Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, nr. 39 din 27.05.2021

ℹDirecția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că de astăzi, 27.05.2021, locuitorii capitalei au dreptul să circule fără mască de protecție în spațiile publice deschise, neaglomerate, în aer liber. Aceasta este una din măsurile de relaxare a restricțiilor în contextul situației pandemice prin infecția COVID-19, stabilite prin Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, nr. 39 din 27.05.2021.

?Totodată, în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public și la stațiile de așteptare, rămâne obligatoriu portul măștilor de protecție. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul.

?Evenimentele solemne dedicate ultimului sunet de pe 31 mai, vor avea loc în aer liber, cu prezența fizică și cu admiterea participării în cadrul măsurii a elevilor claselor a IV-a, a IX-a și a XII-a.

?Vizavi de activitatea instituțiilor preșcolare, se permite comasarea grupelor de copii și transferurile la alte grădinițe, în contextul desfășurării lucrărilor de reparație.

?De asemenea, CESPMC a permis organizarea activităților taberelor de odihnă pentru elevi pe teritoriul municipiului Chișinău, cât și a competițiilor sportive.

?Detalii….Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, nr. 39 din 27.05.2021.