Hramul Orașului Chișinău

Chișinăul – capitala Republicii Moldova este unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării care pe bună dreptate reprezintă inima si sufletul scumpei noastre patrie.

De 585 de ani Chișinăul rămâne a fi un important centru de istorie, cultură și spiritualitate, care contribuie la formarea mai multor generații de personalități notorii, descendente din toate regiunile țârii.

În capitală s-au perindat de-a lungul anilor mai multe evenimente de importanță națională și internațională.

Chișinăul cu siguranță cucerește inimile celor care îl vizitează, aspectul său cu elemente noi și vechi, tradiționale și moderne, viața artistică care pulsează, îl prezintă într-un colorit aparte.

Hramul Chișinăului subliniază caracterul multicultural și diversificat al capitalei noastre, baștină a mai multor etnii care conviețuiesc pașnic și contribuie la prosperarea orașului natal.

Cu prilejul Hramului oraşului Chişinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău are deosebita plăcere de a vă adresa cele mai calde felicitări, urări de sănătate şi bucurie tuturor.

Vă dorim succese în activitatea zilnică, perseverenţă şi performanţă pentru că împreună contribuim la progresul, prosperarea şi promovarea oraşului nostru. Această zi de sărbătoare să aducă lumină în casele Dumneavoastră şi să fie plină de evenimente frumoase petrecute alături de cei dragi. Doar prin eforturi comune vom asigura dezvoltarea orașului nostru natal și perpetuarea spre o capitală europeană.

Sperăm ca oraşul nostru să cunoască o dezvoltare dinamică, îndreptată spre atingerea unui nivel de trai a cetăţenilor mai prosper. Oraşul să devină cât mai pitoresc, mai modern şi mai aproape de valorile spre care tinde societatea ţării noastre.

La Mulţi Ani Chişinău!
Cu respect,
Șef adjunct DGETS
Andrei PAVALOI