În atenția comunității de părinți și persoanelor interesate

Profesoara joacă un rol important în dezvoltarea personalității elevului. Iar unui profesor preferat vrem să-i oferim bucurie, atenție și să ne exprimăm recunoștința și gratitudinea noastră. Cel mai simplu mod este de a-i dedica cuvinte frumoase cu o ocazie specială, cum ar fi Ziua Femeii.

Dragi părinți, oferiți atenție și timp copiilor, nu cadouri pentru atenții. Serbarea școlară are semnificații deosebite, ea nu este organizată pentru a recompensa într-un fel sau altul învățătorul sau profesorul. Vă rugăm să ne sprijiniți și să fiți alături de noi, în demersul nostru către o stare de normalitate, stimă reciprocă și atitudine corectă.

În contextul sărbătorilor, îndemnăm părinții să nu contribuie la colectări ilicite,  iar elevii să-și felicite dascălii cu lucrări confecționate de ei. Totodată, considerăm că prin acest obicei părinții, mai degrabă, le fac un deserviciu profesorilor, pătându-le reputația.

Rolul sectorului educațional se conturează a fi unul esențial pentru asigurarea implementării Strategiei naționale de integritate, căci misiunea educativă a școlii obligă personalul din învățământ să demonstreze toleranță zero la orice plăți oferite și sub orice pretext.

Totodată, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, prin diverse mijloace, va monitoriza în continuare respectarea prevederilor actelor normative de către actanții educaționali, cu referire la interzicerea plăților formale și informale și va întreprinde acțiunile necesare pentru a preveni și combate actele coruptibile în sistemul educațional, referind cazurile atestate organelor de drept.

Pentru sesizări îndemnăm să apelați linia verde (022) 20-16-30 și totodată puteți transmite toate informațiile pe poșta electronică dgetsmun@gmail.com