Înscrierea în clasa I – Districte școlare municipiul Chișinău – Anul de studii 2023-2024

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău continuă Campania de informare cu privire la înscrierea copiilor în clasa I pentru anul școlar 2023-2024.

În acest sens, astăzi dorim să vă informăm despre Districtele de școlarizare.

Districtul școlar se atribuie instituțiilor de învățământ care au în structură clase primare și reprezintă teritoriul arondat unei instituții de învățământ care cuprinde bulevarde, străzi, stradele, blocuri și case.

În fișierul atașat găsiți cum sunt distribuite districtele școlare în funcție de adresa unde locuiți – Districte școlare pentru anul de studii 2024-2025 municipiul Chișinău

Înscrierea copiilor în clasa I se face în școlile din districtele respective, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor.

În acest sens, îi îndemnăm pe părinți să se informeze cu privire la procesul de înscriere și instrucțiunile de aplicare pentru clasa I pe platforma www.escoala.chisinau.md

Accesați butonul Școli din bara de navigare, pentru a identifica instituția de învățământ care corespunde adresei de domiciliu. Aici puteți selecta toate școlile din sectorul dvs sau puteți alege o instituție de învățământ care corespunde adresei dvs de domiciliu. Pentru aceasta, în câmpul de căutare introduceți adresa dvs de domiciliu (strada).

Sub denumirea instituției sunt enumerate toate adresele deservite de această instituție de învățământ, iar în blocul din partea dreaptă sunt afișate informațiile despre școală:

  1. Adresa instituției;
  2. Sectorul;
  3. Numărul de locuri disponibile;
  4. Registrul public;
  5. Informații detaliate despre școală;
  6. Trimite cerere.

Este important să menționăm că înscrierea în clasa I este obligatorie pentru toți copiii care împlinesc vârsta de șapte ani până la data de 01 septembrie 2023. Procedura de înscriere se va desfășura în două etape:

  • 03 aprilie – 26 mai – Prima etapă
  • 02 iunie – 16 iunie – Etapa a doua

Vă încurajăm să fiți atenți la informațiile referitoare la procedura de înscriere și la calendarul de desfășurare a acesteia, pentru a vă asigura că copiii dumneavoastră vor beneficia de o educație de calitate în cadrul instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău.