Invitație de presă

Stimați reprezentanți ai mass-media,
************************************************
ℹ️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport sub egida Primăriei Municipiului Chișinău Vă invită la Conferința municipală cu genericul: „NOBILA PROFESIE DE PEDAGOG”, care va avea loc în premieră, pe 16 septembrie 2022.
 
⏰️Ora 14:00 (Înregistrarea participanților ora 13:00- 14:00).
🧭Centrul de Exelență în Domeniul TIC, Tekwill
Strada Studenților 9/11, Chișinău.
📌Gazda evenimentului:
✅️Ion CEBAN, Primar general al Primăriei Municipiului Chișinău.
🤝Parteneri: Consiliul Municipal Chișinău al FSEȘ, Centrul de Excelență în Domeniul TIC, Tekwill.
🧑‍🏫Participanți: 280 (cadre didactic și de conducere)/ 120 tineri specialiști.
📢Cu certitudine profesorul creează viitorul cu propriile mâini, de la formarea credințelor, viziunii asupra lumii, calității morale la generația în creștere.
🎯Evenimentul are drept scop motivarea/ promovarea/ atragerea și menținerea cadrelor didactice în sistemul educațional municipal, ori profesia de cadru didactic este una dintre cele mai respectate, onorabile și responsabile.
▶️Totodată Primăria Municipiului Chișinău în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău va iniția o Campanie de promovare a nobilii profesii de pedagog. Campania are drept scop promovarea și sporirea atractivității profesiei de pedagog în rândul tinerilor, în contextul în care în sistemul de învățământ se atestă o lipsă semnificativă de cadre didactice.
💬Reabilitarea prestigiului profesiei pedagogice, identificarea încă de pe băncile școlii a elevilor cu vocație de a merge la facultăți cu profil pedagogic, stimularea acestora prin acordarea de facilități și crearea condițiilor decente de trai și de muncă pentru tinerii specialiști după absolvirea colegiilor și universităților și menținerea lor în sistem reprezintă o prioritate a Primăriei municipiului Chișinău.
‼️În context, invităm reprezentanții mass-media și ai societății civile să se implice activ în promovarea Campaniei ,,NOBILA PROFESIE DE PEDAGOG”. Mizăm pe implicarea întregii societăți pentru a transmite acest mesaj, pentru a motiva tinerii să îmbrățișeze această nobilă profesie.
📺Vizibilitate/ Media:
Conferința municipală va fi cu transmisiune directă prin intermediul portalului Privesc.Eu și on-line pe pagina de Facebook a DGETS Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău.
☎️Persoană de contact: Veronica DONȚU
Tel: 069920742