Lucrările de reparație a instituțiilor de educație timpurie din municipiul Chișinău

  • Din cele 88 de grădinițe ale municipiului Chișinău unde au fost organizate reparații pe parcursul anului curent, în 68 de IET lucrările sunt finalizate, iar în alte 20 de grădinițe sunt spre finalizare.
  • Lucrările rămase privind reparația sediilor grădinițelor se referă la amenajări exterioare a pavilioanelor de joacă și a teritoriului adiacent.
  • Referitor la redeschiderea grupelor noi în grădinițele existente, din cele 14 instituții de educație timpurie unde au fost prevăzute astfel de ajustări, în 4 grădinițe lucrările au fost finalizate, iar în altele 10 lucrările de reamenajare sunt executate în proporție de 70-80%. Acestea urmează a fi finalizate în următoarele 2 săptămâni.
  • Astfel, cca 26 milioane de lei au fost alocate în anul curent de către Primăria municipiului Chișinău, pentru lucrările de reparație a 88 de grădinițe și respectiv pentru deschiderea grupelor noi în 14 instituții au fost alocate 15 milioane de lei.
  • Totodată cheltuielile pentru lucrările efectuate de fiecare instituție sunt făcute publice, informațiile fiind publicate atât pe siteul oficial al instituției cât și pe panourile informative a acestora, astfel încât, fiecare părinte să aibă acces transparent la informația respectivă.
  • De asemenea, în cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău” sunt renovate 18 instituții de învățământ general din municipiul Chișinău (13 licee și 5 grădinițe).