Managementul instituțional în contextul implementării Strategiei Naționale „Educație – 2030”

Astăzi, 22 august 2023, a fost dat startul întâlnirilor în format „opinie de expert” din cadrul Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață”, ediția 2023.

Activitatea cu genericul: Managementul instituțional în contextul implementării Strategiei Naționale „Educație – 2030” a fost organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, sub egida Primăriei municipiului Chișinău și a găzduit cadre didactice de conducere din instituţiile de învăţământ preșcolar, primar și secundar din municipiul Chişinău.

La eveniment a fost prezentă Angela CUTASEVICI, Viceprimarul municipiului Chișinău, care a susținut că este foarte important ca angajamentul unei bune educații să fie asumat de către toți membrii comunității, pentru că educația nu vine doar din școală, dar și din alte dimensiuni ale societății.

Prezent la activitate a fost și Andrei PAVALOI, Șeful DGETS, care și-a exprimat intenția ca pentru anul de studii 2022-2023 în toate segmentele de studii să fie organizate instruiri, cu toate categoriile de personal angajate în sistemul educațional.

Invitatul special de astăzi a fost Viorica ANDRIȚCHI, Directorul Centrului Formare Continuă și Leadership, doctor habilitat, profesor universitar, care a vorbit despre – Managementul instituțional în contextul implementării Strategiei Naționale „Educație – 2030” și a venit cu recomandări ca strategia și obiectivele propuse să fie personalizate pentru fiecare instituție în parte în funcție de necesități.

Viorica NEGREI, Șefa adjunctă a DGETS, a prezentat noua disciplină opțională „Chișinăul meu” care este un proiect destinat educării tinerii generații în spiritul cunoașterii și respectului față de trecutul istoric al orașului Chișinău.

Forumul Municipal Educațional ,,Chișinău – oraș care învață” se desfășoară în perioada 15-25 august și prevede organizarea de ateliere specializate, cu participarea activă a comunității pedagogice și civile conform domeniilor de interes, și a experților naționali și internaționali.