Monitorizarea evoluției situației COVID-19

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, aduce la cunoștință informația cu referire la monitorizarea cazurilor active (inclusiv primare) a infecției COVID-19 și a cazurilor de autoizolare înregistrate în rândul angajaților/copiilor/elevilor din instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău.

Monitorizarea evoluției situației COVID-19 se efectuează zilnic în 150 instituții de învățământ din municipiul Chișinău (131 de instituții de învățământ public şi 19 instituții private), cu un număr de  96.522 elevi școlarizați.

În rezultatul analizei datelor parvenite din instituțiile de învățământ din subordine, s-a constatat că în total elevi confirmați pozitiv (inclusiv cazurile noi din ultima săptămână) sunt 91 elevi. În autoizolare sunt 51 elevi. Cadre didactice confirmate pozitiv (inclusiv cazurile noi din ultima săptămână) sunt 19 cadre didactice. În autoizolare sunt 5 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar confirmat pozitiv (inclusiv cazurile noi din ultima săptămână) sunt 5 persoane și 1 persoană aflată în autoizolare. La moment clase închise în carantină sau elevi ce au trecut la studii online, urmare intrării clasei în carantină nu sunt.

Reiterăm că prioritățile anului de studii sunt: protejarea sănătății copiilor, elevilor, a cadrelor didactice și a personalului instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău și dezvoltarea spiritului de comunicare/informare din surse sigure atât în ​​rândul elevilor și cadrelor didactice, cât și al părinților. Împreună trebuie să ne conjugăm eforturile pentru a depăși provocările cu care ne confruntăm în contextul pandemiei virusului COVID-19.

 În acest context, DGETS vine cu un îndemn către elevi, părinți, cadre didactice și manageriale, să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic prin coronavirus.