prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Noutăţi

Joi, 1 martie curent, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” a găzduit proiectul municipal „ENF-Inform”, realizat de către Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău în comun cu secția educație și tineret a DGETS. În cadrul atelierelor tinerii, pe lângă faptul că au fost informați despre importanța educației non-formale, au fost provocați să elaboreze un proiect, având la bază o necesitate a tinerilor din municipiul Chișinău. Reieșind din temele abordate, au fost identificate unele aspecte ale vieții tinerilor, interesele acestora, prioritare fiind: programe de antreprenoriat, dezvoltare personală, ghidare în carieră, locuri de agrement, spații pentru tineri unde aceștia ar putea să își desfășoare activitatea și să lanseze noi idei. De menționat, proiectul municipal „ENF-Inform”a demarat în luna ianuarie curent si va continua până în luna mai. Până în prezent proiectul a implicat peste 1200 de tineri din municipiu, reprezentanți ai ciclului liceal, precum și ai instituțiilor profesionale și vocaționale.

La 15 februarie 2018, în incinta Centrului pentru Copii și Tineret din comuna Grătiești a avut loc ședința generală a tinerilor din localitate în cadrul căreia a fost constituit Consiliul Local al Tinerilor. La ședință au fost prezenți primarul comunei Grătiești, specialistul de tineret, reprezentanți ai secției educație și tineret a DGETS și ai Consiliului Municipal de Tineret Chișinău. Au fost abordate chestiuni ce țin de susținerea activității CLT, acordarea spațiului, susținerea logistică și financiară a proiectelor inițiate de către tineri.
Pentru consolidarea instituțională și funcțională a structurii nou-create, tinerii consilieri, aleși prin vot deschis, au fost consultați în vederea actelor legislative și normative în domeniu, a documentației ce ține de activitatea unui CLT, coordonarea procesului de organizare și desfășurare a  activităților din Calendarul-cadru anual al activităților de baza al CR/MT, precum și a acțiunilor de evaluare și planificare a activităților conform necesităților actuale ale tinerilor din comunitate.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău anunţă concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniul ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor, ediţia 2016 (aviz_premiu_municipal.docscrisoare_2412_din_16.08.2016.pdf,   regulament_premiu_municpal_tineret.pdf,  formular_aplicare.doc)

În perioada 07-09.04.2015 a fost desfășurată cea de-a XIX-a ediție a Festivalului-concurs municipal al cântecului popular pascal ”Pentru Tine, Doamne”. în cadrul căruia şi-au dat concursul 17 colective folclorice de tineret şi 15 solişti, reprezentanţi ai instituţiilor preuniversitare, universitare, medii de specialitate, medii de scurtă durată din municipiu (concursul_pascal_Pentru_Tine_Doamne.doc)

În perioada 11-22 noiembrie curent s-a desfăşurat ce-a de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional al Interpreţilor Cântecului Folcloric „Tamara Ciobanu”, organizat în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Moldova, Ministerul Culturii, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Compania Publică „Teleradio-Moldova” ş.a. (concurs_T.CIOBANU)

Ieri, 19 noiembrie curent, la Direcția generală educație, tineret și sport a avut loc ședința Comisiei pentru decernarea Premiului municipal pentru tineret, în cadrul căreia au fost făcute totalurile Concursului pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniile științei, tehnicii, literaturii și artelor, ediția 2014 (sedinta_Premiu_municipal)

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer