prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Lansarea platformei on-line pentru înscrierea la grădiniță

07/19/2017

Lansarea platformei on-line pentru înscrierea la grădiniță

Întru realizarea transparenţii procedurii de evidență și înmatriculare a copiilor de vârstă preşcolară în instituţiile de învățământ preşcolar din orașul Chişinău, exercitarea activităţii în mod imparţial, independent, onest şi ireproşabil a angajaţilor implicaţi în înmatricularea copiilor în grădiniţe și în temeiul prevederilor actelor normative care reglementează procesul de înmatriculare în grădinițe, DGETS, în parteneriat cu E-Guvernare, a elaborat Platforma electronică - tip pentru asigurarea accesului electronic de înscriere la 130 de instituţii de învățământ preşcolar din subordine.

Procesul înregistrării solicitărilor şi repartizarea în regim on-line a îndreptărilor, în vederea înmatriculării copiilor în instituţiile de învăţământ preşcolar va derula oficial începând cu 01.09.2017.

Scopul: Trecerea de la modalitatea actuală la una autentică și mult mai accesibilă și asigurarea desfășurării procesului de înregistrare și înmatriculare a copiilor în instituțiile de educație timpurie în conformitate cu principiile de legalitate, echitate, integritate și transparență și punerea în aplicare expres a Regulamentul-tip de organizare și funcționare a instituţiei de educaţie timpurie, ordinul ME nr.297 din 22.04.2016 (capitolul VII, Secțiunea 2, p.104). Sporirii nivelului de transparenţă şi reducerea potenţialelor riscuri,  prin excluderea la maxim posibil a factorului uman implicat în proces, care va permite înregistrarea solicitărilor şi repartizarea în regim on-line a îndreptărilor, în vederea instituţionalizării copiilor în instituţiile de educaţie timpurie.

Necesitatea: Implementarea noilor instrumente de comunicare va favoriza fluxurile de comunicare şi informare la toate nivelurile, asigurând o circulaţie rapidă şi accesibilă a informaţiilor relevante procesului, pentru a asigura un proces de comunicare permanent, fluent şi eficient.

Elaborarea şi implementarea softului informaţional, va permite înregistrarea solicitărilor şi repartizarea în regim on-line a îndreptărilor de înmatriculare a copiilor în instituţiile de educaţie timpurie.

Eficientizarea părților interesate și transparența procesului de gestionare și repartizare a locurilor în grădinițele de copii.

 

Acte legislative de referință:

-  (art.13, pct.(2), art.20 art.21, pct.(2), art.24, art.25 ale Codului Educaţiei,

-  Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.434 din 23.07.1996 (pentru aprobarea Instrucţiunii cu privire la evidenţa copiilor şi adolescenţilor cu vârste între 5 şi 16 ani),

-  Regulamentul instituţiei de învăţământ preşcolar (ordinul ME nr.04. din 04 ianuarie, 2011),

-  Regulamentul-tip de organizare și funcționare a instituţiei de educaţie timpurie.

-  Regulamentul cu privire la organizarea obligatorie a pregătirii către şcoală de la vârsta de 5 ani (ordinul ME nr.07 din 04 ianuarie, 2011),

-  Regulamentul referitor la evidenţa şi instituţionalizarea copiilor de vârsta 0-6/7 ani din districtele şcolare arondate instituţiilor publice de învăţământ preşcolar din municipiul Chişinău (Decizia Consiliului de Administraţie a DGETS nr.2/3 din 20 mai 2015).

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer