prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Concurs „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XI-a

10/30/2017

În calitate de partener al proiectului, Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău anunță despre înscrierea în concursul internațional de poezie și epigramă „Romeo și Julieta la Mizil, ediția a XI-a, cu premii în valoare de 3200 RON.

Detalii sunt pe www.romeojulietalamizil.ro

Perioada de înscriere: 14.09.-10.12.2017.

Cei care nu au Internet pot trimite lucrările prin poştă pe adresa: prof.Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Gr.Tocilescu”, str.N.Bălcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ed. a XI-a.

Creațiile trimise nu trebuie să fie publicate pe hârtie sau postate pe Internet până pe 27 ianuarie 2018. Elevii care participă și se situează cel mai bine în clasamentul general vor fi recompensați cu premii speciale de către organizatori.

Ca element de noutate pentru anul acesta, la secțiunea Poezie vor fi trimise trei creații, dintre care una va fi obligatoriu cu rimă.

Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil” a început în 2007, la 100 de ani de la publicarea comediei omonime, autor fiind mizileanul George Ranetti. Toate edițiile au avut loc la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”.

Premiile sunt de 3200 de lei pentru cele două secțiuni. Pot participa tinerii români… de orice vârstă, de pretutindeni, indiferent dacă sunt scriitori consacrați sau debutanți.

Invitatul de onoare al ediției a XI-a este dl. prof.univ. dr. ȘTEFAN CAZIMIR, cvasi-prezent la Mizil la cele zece ediții de până acum.

Coordonatori sunt profesorii Laurențiu Bădicioiu și Victor Minea.

Festivalul este susținut de Fundația culturală „Romeo și Julieta la Mizil”.

 

Despre festival

 

Nicolae Dabija

Mizilul a fost câteva zile capitala Poeziei româneşti. Nichita Stănescu spunea: În materie de poezie România este un mare imperiu. Mizilul e o urbe care face parte din acest imperiu. L-aş numi în context un oraş imperial. (VI)

Solomon Marcus

Pentru mine, Festivalul de la Mizil, în Zona lui Caragiale, se cuvine a deveni o Zi a Humorului, în care să trecem în revistă starea humorului în România actuală. Să nu uităm că humorul în educaţie şi în viaţă este ca sarea în bucate. Fără humor, viaţa e searbădă. Felicitări Mizilului, pentru contribuţia sa la Salvarea  Humorului! (VI)

Efim Tarlapan

În ciuda atmosferei sociale, dar şi meteorologice, căci era un viscol ca la Pol, Festivalul a fost o reuşită, semnalând începutul de Festivaluri de gen ce urmează să aibă loc în Ţară şi în R. Moldova pe parcursul lui 2014. Ne-am simţit nu ca la priveghiul „regretaţilor” Romeo şi Julieta, ci ca la marea lor nuntă! (VII)

Christian Crăciun

Mă încântă ce se întâmplă la Mizil: salvarea prin cultură. Pare o utopie de intelectual palid, dar sunt convins că, pe termen lung, victoria e de partea mizilenilor ca entitate. Evenimentul are rezonanță națională (includ Chișinăul) și ar trebui luat ca studiu de caz (VIII)

Dumitru Sârghie

Un Dumnezeu al sufletului a zămislit Festivalul „Romeo și Julieta la Mizil”. (IX)

Daniela Vlădescu

Este o binecuvântare să întâlnești Oameni minunați, devotați Artei, Culturii, Binelui și Frumosului. Toate  s-au petrecut la Mizil, cu mai multă încărcătură emoțională decât în multe mari metropole, cu oameni entuziaști și talentați, cu organizatori debordând de energii pozitive, cu participanți emoționați și receptivi la poezie și umor fin. (X)

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer