prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Workshop: Cunoaște-te pe tine însuți

10/30/2017

Recent, Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, în parteneriat cu AO „Platforma Socrate”, a organizat workshopul cu genericul „Cunoaște-te pe tine însuți” în cadrul proiectului „Familia”.

Proiectul a fost lansat în 2014 și are drept scop pregătirea tinerilor pentru viața de familie, formându-le un concept clar despre ce înseamnă familie, responsabilitate și norme etice și morale. 

În cadrul workshop-ului, moderat de Elena Vorotneac, șef interimar al secției Informare  și Relații cu Comunitatea, au participat elevi din clasele a XII-a din liceele din municipiul Chișinău („Ștefan cel Mare”, „Pro Succes”, „Vasile Vasilache”, „Dacia”), care au discutat cu experții invitați mai multe probleme și au primit sfaturi despre cum se pot autocunoaște pentru a înțelege cum poți să-ți creezi o familie frumoasă.

În calitate de experți au fost invitați familia Tamara și Pavel Cerbușcă care și-au împărtășit propriile experiențe de viață. De asemenea, cu sfaturi utile a venit Svetlana Gorea, psiholog, șefa Centrului Psiho-socio-pedagogic a DGETS, care a făcut trimitere la date statistice, dar și a vorbit despre metodele de soluționare a situațiilor conflictuale. Foarte interesante au fost și discuțiile cu Viorica Negrei, șef adjunct al DGETS care a abordat mai multe probleme, cum ar fi importanța stimei de sine într-un cuplu.

Pentru a se autocunoaște, dr.Feridun Tüfekçi le-a propus tinerilor un test psihologic. Astfel, tinerii și-au putut vedea profilul psihologic și cum apare familia în propria viziune.

La sfârșit, tinerii au primit certificate de participare și, la o ceașcă de cafea, în condiții neformale, au avut posibilitatea să discute individual cu cuplul invitat sau cu experții în psihologie și sociologie.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer