prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Comunicat de presă cu privire la măsurile întreprinse de DGETS în cazul atestării încălcărilor în alimentarea copiilor la Grădinița nr.157

11/15/2017

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău s-a autosesizat în rezultatul atestării pe rețelele de socializare a imaginilor foto, din cadrul instituției de educație timpurie nr.157, care reflectă încălcarea normelor de alimentație a copiilor.

Astfel, la 14.11.2017, la fața locului s-au deplasat specialiștii din cadrul Direcției generale, educație, tineret și sport a CM Chișinău, DETS sl Buiucani, Direcției Municipale Siguranța Alimentelor, Agenția Națională de Siguranță a Alimentelor.

Comisia a verificat loturile de hrișcă livrate de agentul economic SRL „Prodagrotrade” la  Grădinița  nr.157 (la data de 06.10.2017 – 50 kg și la data de 02.11.2017 – 50 kg). S-a constatat că ambele loturi conțineau impurități sub formă de gâze. Hrișca care conține insecte este ambalată în pachet cu marca „Sofi”, producător „Moldagroproduct” SRL. Lotul dat a fost supus restricție, sigilat, prelevate probe și urmează a fi întors producătorului de către angajații ANSA până la luarea deciziei. 

Precizăm că la 8.11.2017 în cadrul Grădiniței nr.157 a fost efectuat un control la care s-au depistat unele încălcări în procesul de alimentare a copiilor. 

Ținând cont de actele de constatare a rezultatelor verificărilor de la 8.11.2017 și la 14.11.2017, precum și de nota explicativă a directorului interimar al grădiniței, Mariana Sclifos, DGETS a decis sancționarea disciplinar a acesteia, conform prevederilor Codului Muncii și legislației în vigoare.

În conformitate cu cadrul normativ în vigoare, directorul instituției de învățământ este responsabil de întreaga activitate educațională în instituția de învățământ pe care o conduce și este obligat să execute toate regulamentele, ordinele, circularele emise de Ministrul Educației și Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, Ministrul sănătății, și să coordoneze activitățile care se desfășurată în cadrul instituției cu organele ierarhice superioare acesteia, după caz.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer