prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Conferința elevilor: ,,Egalitatea de Gen - accent în construirea carierei”

11/27/2017

La 25 noiembrie 2017 în LT ,,Ștefan Vodă”, sub egida Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO s-a desfășurat Conferința republicană ,,Egalitatea de Gen - accent în construirea carierei” care a întrunit 200 elevi liceeni de pe ambele maluri ale Nistrului din următoarele instituții: LT „Budești”, mun.Chișinău, LT „Doroțcaia”, s.Doroțcaia, r-nul Dubăsari, LT “Ion Creangă”, com. Coșnița, r-nul Dubăsari, LT „Ștefan Vodă”,  mun.Chișinău.

Actuala Conferință este o activitate componentă a unui ciclu integru cu aceiași tematică desfășurate în anii precedenți cu elevii din școlile afiliate UNESCO.

Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO în prezența Pr.Constantin Rusnac, Secretar General al Republicii Moldova pentru UNESCO, și Dr. Luminiţa Drumea, Adjunctul Secretarului General al Republicii Moldova pentru UNESCO, au promovat ideia conferinței și au contribuit multilateral la desfășurarea ei.

Moderatorii conferinței: Dr.habilitat Valentina Bodrug Lungu, Profesor universitar USM, Preşedintele ONG “Gender Center”, Dr.Lilia Zabolotnaia, Cercetător ştiinţific superior la Muzeul Naţional de Istorie, Dr.Tatiana Mistreanu, director LT “Ştefan Vodă”,  au prezentat interactiv mai multe comunicări tematice: „Femeile Moldovei în istoria Europei între mit și realitate. Istoria la femenin”, ”Strategiile de viața prin prizma de gen”, Egalitatea de gen, condiție a progresului socio-economic”, Egalitate de gen – accente normative și realitate”.

Contextul conceptual al Conferinței evidențiat în comunicări și discuții a fost centrat pe ideia: Egalitatea între femei și bărbați este un drept fundamental, o valoare comună a Uniunii Europene și o condiție necesară pentru realizarea obiectivelor de creștere economică, ocupare a  forței de muncă și a coeziunii sociale. Egalitatea între femei și bărbați vizează accesul la ocuparea forței de muncă, egalitatea salarială, protecția maternității, concediu parental, de asigurări sociale și profesionale, securitatea socială, sarcina probei în cazurile de discriminare și de ocupare a forței de muncă.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer