prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Masa rotundă: „Drepturile şi obligaţiunile tinerilor specialişti încadraţi în sistemul educaţional municipal”

11/30/2017

La 29 noiembrie 2017, în Cabinetul Metodic al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, a avut loc masa rotundă cu genericul „Drepturile şi obligaţiunile tinerilor specialişti încadraţi în sistemul educaţional municipal în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.802 din 29.10.2015”.

La eveniment au fost prezenţi 49 de tineri specialişti angajaţi în câmpul muncii în lunile august – septembrie 2017, prin repartizare de la Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării.

Cu un cuvânt de salut a venit dna Negrei Viorica, șef adjunct al DGETS. Împărtășind din experiența sa didactică, dna Negrei i-a încurajat pe tineri, dându-le sfaturi utile pentru a reuși în cariera de pedagog.

Despre drepturile și garanțiile tinerilor specialiști în conformitate cu actele normative în vigoare a vorbit dna Veronica Donțu, specialist principal/ metodist în secția Resurse Umane.

Dna Caciuc Lucia, specialist principal în cadrul secției Analiză și monitorizare a primăriei mun. Chișinău, s-a pronunțat vizavi de aportul Administrației publice locale pentru atragerea absolvenților în activitatea didactică.

Președintele sindicatului educației și științei al Consiliului municipale Chișinău, dna M. Sârbu, s-a referit la susținerea tinerilor specialiști de către sindicatul de ramură.

Despre măsurile întreprinse de DGETS în vederea susținerii tinerilor specialiști în sistemul educațional al mun. Chișinău a vorbit dna Olga Zastavnețchi, șef secție Resurse Umane.

Dna Vasilache Alla, directorul Grădiniței nr.225  a menționat, în discursul său, importanța și rolul mentorului în formarea cadrului didactic – tânăr specialist.

Dna Rodica Guțu, șefa secției management preuniversitar, s-a expus vizavi de cariera didactică – perspectiva profesionalizării.

Ulterior, secția Resurse Umane din cadrul DGETS va analiza propunerile făcute în cadrul discuției, le va analiza și propune în instanțele superioare.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer