prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Direcția generală educație, tineret și sport - Premiile I, II și mențiune pentru cele mai bune practici ale APL

12/21/2017

Direcția generală educație, tineret și sport a fost premiată pentru cele mai bune proiecte cu locurile I, II și Mențiune în cadrul Programului Bunelor Practici organizat de Institutul pentru Dezvoltare și inițiative sociale (IDIS) „Viitorul”, cu suportul Consiliului Europei.

Ceremonia națională de premiere s-a desfășurat pe 19 decembrie 2017, fiind o ocazie perfectă pentru toate autorităţile publice locale de a comunica publicului larg realizările lor de succes şi de a asigura durabilitatea acestor iniţiative prin schimbul de cunoştinţe, abilităţi şi experienţe

Astfel, la secțiunea „Moștenirea cultural-istorică, resursă pentru revitalizarea comunității” – DGETS a fost menționată cu locul I-i pentru organizarea concursului național „Scrisoare mamei”, care a implicat peste 2500 de participanți. Concursul a fost organizat împreună cu Platforma „Socrate”, Facultatea de Litere a USM, AȘM, cu susținerea financiară a BC „Moldova Agroindbank” SA, precum și alți parteneri media sau agenți economici.

La secțiunea „Servicii publice de calitate în sprijinul cetățenilor”, pentru proiectul „Bufetul suedez”, implementat de DGETS în 58 de instituții s-a conferit locul II. Tot la aceeași secțiune, pentru proiectul social „Un zâmbet, o floare”, DGETS i s-a conferit o mențiune pentru ideea de a dărui flori profesorilor pensionari în schimbul unui zâmbet.

Precizăm, pentru ediţia curentă a Programului Bunelor Practici au fost depuse 154 dintre cele mai inovative bune practici, implementate de 65 de autorități publice locale din Moldova. Secțiunile la care au aplicat administrațiile publice locale sunt: 1. Transparența guvernării locale – premisă pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație; 2. Dezvoltare locală prin implicare comunitară; 3. Moștenirea cultural – istorică, resursă pentru revitalizarea comunității; 4. Servicii publice de calitate în sprijinul cetățenilor.

În cadrul Ceremoniei naționale de premiere a celor mai bune practici în administrația publică locală au fost decernate 22 certificate de participare, 14 mențiuni, zece premii de gradul III, zece premii de gradul II și cinci premii de gradul I și șapte premii speciale pentru cele mai bune practici implementate de administrațiile publice locale în perioada 2015-2016. Autoritățile câștigătoare s-au ales cu trofee și diplome, iar restul participanților - cu certificate.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer