prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Concurs internaţional de recital din lirica eminesciană „La Putna”

06/13/2018

Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău organizează etapa municipală a Concursului internaţional de recital din lirica eminesciană „La Putna”, care se va desfăşura pe data de 22 iunie 2018, începând cu ora 13:00 la Centrul Academic „Mihai Eminescu” (bulevardul Dacia, nr.20, sector Botanica).

Sunt invitaţi elevii claselor a VII-a - a XI-a din instituţiile de învăţământ din mun. Chişinău. Doritorii se vor înregistra la adresa de e-mail: irc.chisinau@gmail.com până pe data de 20 iunie 2018, indicând: numele/prenumele, instituția, clasa și poezia care o va recita. Pentru detalii apelați la telefoanele: 022 235380, 022 235284; 022 235275 (Responsabilii de concurs: Secția Informare și Relații cu Comunitatea și Secția Educație și Tineret).

Elevii laureați (Locurile I, II, III şi Menţiunile I, II şi III) vor beneficia de o excursie pe urmele lui Mihai Eminescu, în perioada 13-14 august, precum și la festivitatea de premiere în cadrul Mănăstirii Putna (unde vor recita poezii din creaţia eminesciană la bustul poetului, împreună cu elevi din România şi Ucraina).

Concursul face parte din proiectul internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene. Partener local - Centrul Academic Internațional Eminescu.

Amintim că obiectivele acestui eveniment sunt: promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, din Regiunea Cernăuți și din Chișinău, conștientizarea în rândul elevilor a importanței studierii operelor lui Mihai Eminescu, realizarea unui pelerinaj scriitoricesc în Bucovina, prin locurile care sunt legate intr-un fel sau altul de poetul Mihai Eminescu.  

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer