prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Olimpiada sportivă a copiilor

06/27/2018

Direcția generală educație, cultură, tineret și sport susține și încurajează bunele practici ale grădinițelor din municipiul Chișinău. Astăzi, Rodica Guțu, șeful DGECTS a fost alături de copiii Grădiniței nr.225, unde s-a desfășurat Olimpiada sportivă a copiilor, ediția I-i. Șeful Direcției a salutat inițiativa instituției, participarea cadrelor didactice și a părinților, dar și mai mult - entuziasmul cu care s-au implicat în activități copiii.

Activitatea are drept scop promovarea sportului în rândul copiilor de la vârstă fragedă și familiarizarea acestora cu diverse domenii sportive (fotbal, atletica ușoară, ciclism, volei etc.). Fiecare grupă a reprezentat câte un domeniu sportiv și a participat, cu toată seriozitatea și energia, în întreceri sportive. Activitatea s-a desfășurat în maniera jocurilor olimpice mondiale, începând de la ritualuri, până la întrecerile propriu-zise. În acțiuni  au fost implicați atât părinții, cât și educatorii. Cu alte cuvinte, spectatorii au urmărit sportul de performanță în miniatură, prin prisma copilului de vârstă preșcolară.

La eveniment au fost prezenți oaspeții de onoare: Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova care a dăruit inventar sportiv grădiniței și i-a încurajat pe copii să practice sportul. De asemenea, la eveniment au participat: șeful interimar al DETS Ciocana, Victor Gheorghiu, pretorul sectorului Ciocana  Galina Bostan, reprezentantul Federației Naționale de  Fotbal, mămică - Patraș Svetlana, oaspeți din Sankt-Petersburg  ș.a.

Toți micii participanții au primit medalii din ciocolate și premii.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer