prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Comunicat cu privire la organizarea concursurilor la funcţia de director al instituţiei de învăţământ general

06/28/2018

În atenţia potenţialilor candidaţi la funcţia de director al instituţiei de învăţământ general

Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău comunică în mod repetat procedura de organizare a concursului la funcţia de director al instituţiei de învăţământ general, aşa cum derulează în condiţiile legii.

Totodată, DGECTS constată că în asemenea concursuri, anunţate repetat, deseori lipsesc candidaţi. În context, Direcţia încurajează participarea persoanelor care corespund rigorilor să prezinte dosarele pentru concurs.

De cealaltă parte, vă amintim că Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării elaborează o nouă versiune a Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director, care va exclude posibile situaţii de interpretare a rezultatelor.

DGECTS asigură comunitatea pedagogică că se va implica şi în continuare cu idei de îmbunătăţire a procedurii respective.

Astfel, în conformitate cu prevederile art.50 alin.(5) din Codul educaţiei al Republicii Moldova nr.152 din 17 iulie 2014 (MO nr.319-324, art.634),  Regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct  în instituţiile de învăţământ  general, aprobat prin ordinul Ministerului Educaţiei nr.163 din 23 martie 2015, funcţia de director al instituţiei de învăţământ general se ocupă prin concurs, în baza criteriilor de competenţă profesională şi managerială pe un termen de 5 ani.

DGECTS reiterează că evaluarea candidaţilor la funcţia de director se realizează în conformitate cu prevederile Instrucţiunii cu privire la evaluarea candidaţilor la funcţia de director al instituţiei de învăţământ general, aprobată prin ordinul ME nr.1044 din 29.10.2015.

De asemenea, reamintim că, potrivit actelor normative, concursul se iniţiază cu două luni înainte de expirarea termenului contractului individual de muncă al directorului în exerciţiu. Iniţierea concursului se realizează prin emiterea de către angajator a unui ordin corespunzător. Anunţul despre concurs este publicat într-o publicaţie periodică cu acoperire naţională (de obicei, în ediţiile periodice „Făclia” sau „Univers Pedagogic Pro”).

În aceeaşi ordine de idei, concomitent cu publicarea anunţului, informaţia privind condiţiile de participare la concurs este expusă pe pagina web a Direcţiei chisinauedu.md/concurs la funcţia de director.

Astfel, orice persoană aptă, competentă în domeniu poate fi un potenţial candidat pentru poziţia respectivă. Precizăm că şeful DGECTS instituie comisiile de concurs.

Potrivit regulamentului, concursul se va desfăşura în 4 etape succesive: verificarea îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs; evaluarea cunoştinţelor profesionale şi manageriale (testul); evaluarea Curriculum Vitae; interviul.

Este important să accentuăm că, în scopul evaluării competenţelor manageriale ale candidaţilor la funcţia de director, asigurării activităţii regulamentare a tuturor etapelor concursului,  Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport, de comun cu Centrul Tehnologii Informaţionale a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, a creat condiţiile necesare ca toate etapele concursului să fie înregistrate. În condiţiile legii, înregistrările video se păstrează timp de 6 luni.

DGECTS informează că, pe parcursul ultimelor 3 luni, au fost iniţiate 11 concursuri la funcţia de director, fiind deja desfăşurate 3 concursuri, iar în desfăşurare - 2. La moment, continuă depunerea dosarelor pentru ocuparea funcţiei de director în 5 instituţii, iar în 3 instituţii a fost prelungit termenul de depunere a dosarelor. Persoanele interesate pot accesa şi alte informaţii cu privire la derularea concursurilor pe pagina web a Direcţiei.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer