prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

În atenţia comunităţii civile

07/04/2018

Începând cu 28 iunie până pe 01 iulie curent, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt  s-a desfășurat Festivalul „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Festivalul Internațional de Folclor „Cântă cucu-n Bucovina”, un spectacol extraordinar de muzică și joc, cu colaje de melodii de suflet, neam și țară, organizat de către Direcția generală educație, cultură, tineret și sport în colaborare cu Centrul Cultural European ”DACIA” și susținut de către Primăria municipiului Chișinău.

În cadrul festivalului au evoluat orchestre și soliști, ansambluri folclorice, interpreți de renume din Regiunea Cernăuți și Ținutului Herța (Ucraina), reprezentanți ai Județelor Maramureș, Arad, Bacău, Mureș, Suceava (România), însoțiți de președinți de consilii județene, primari, viceprimari, directori de centre culturale județene, alți oaspeți de onoare. Republica Moldova a fost reprezentată de formații artistice din municipiul Chișinău, Orhei, Ialoveni, Strășeni, Călărași, Cimișlia, Edineț, Ungheni.

Programul festivalului a inclus și o paradă pe bulevardul central al capitalei a formațiilor participante la eveniment cu demonstrații a portului popular, dansului și cântecului folcloric autentic.

Evenimentul a finalizat pe 2 iulie curent cu o  slujbă de rugăciune pentru cinstirea apărătorului de credință și depuneri de flori la statuia Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer