prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Şedinţa în plen a personalului Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din 10.09.2018

09/11/2018

Luni, 10 septembrie, 2018, în cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău a avut loc prima şedinţă în plen din anul şcolar 2018-2019 a personalului DGETS.

Şedinţa a fost prezidată de Viorica Negrei, director adjunct. Pentru discuţii au fost anunţate subiectele: Dezvoltare curriculumului naţional în anul de studii 2018-2019, comunicator Tamara Demcenco, specialist principal, Direcţia inspecţie şcolară; Asigurarea cu suport didactic a elevilor şi cadrelor didactice în anul de studii 2018-2019. Funcţionarea SÎM prin prisma Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr.876 din 22.12.2015, comunicator Liuba Arion, specialist principal, metodist, Serviciul Asigurare didactică; Implementarea regulamentului de atestare a cadrelor didactice din învăţământul general, profesional tehnic şi din cadrul serviciilor de asistenţă psiho-socio-pedagogică aprobat prin ordinul MECC nr. 62 din 23.01.2018, comunicator Vera Pşeneac, şef interimar, Centrul metodic municipal; Aspecte psihologice în depăşirea provocărilor angajatului din învăţământ, comunicator Svetlana Gorea, şef Centrul psiho-socio-pedagogic.

De asemenea, o informaţie  succintă cu privire la nivelul răspândirii rujeolei în municipiu a prezentat colaboratorilor DGETS Ludmila Bodiu, medic igienist, care a menţionat primul caz de îmbolnăvire a unui copil de 10 ani din comuna Stăuceni. Conform informaţiilor de ultimă oră pe acest caz, copilul învaţă la Şcoala-grădiniţă „Ilie Fulga” din Stăuceni, însă nu s-a aflat în contact cu semenii săi, fiind internat într-o instituţie medicală imediat după revenirea din străinătate. Astfel, acesta nu prezintă pericol pentru comunitatea de elevi din instituţia respectivă. În context, reamintim că în Republica Moldova, potrivit informaţiilor emise de instituţiile abilitate, au fost înregistraţi peste 1000 de copii nevaccinaţi în instituţiile de învăţământ secundar general, şi circa 250 copii de vârstă preşcolară.

Rodica Guţu, şefa DGETS, prezentă la şedinţă, a subliniat şi alte subiecte privind activitatea internă a instituţiei pe care o conduce, accentuând responsabilitatea, implicarea în activităţile promovate de Direcţie, cât şi corectitudinea fiecărui angajat în parte în ce priveşte elaborarea şi redactarea documentaţiei, corespondenţei etc.

Pe final, şefa a invitat audienţa la un dialog constructiv şi o colaborare eficientă. Totodată, managerul a dorit tuturor un an şcolar rodnic, în care fiecare să-şi aducă aportul la promovarea unei educaţii de calitate la nivel municipal.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer