prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Şedinţa extinsă a DGETS cu participarea Primarului interimar, Ruslan Codreanu

09/14/2018

Astăzi conducerea Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău a convocat şefii Direcţiilor educaţie, tineret şi sport (DETS), precum şi şefii secţiilor/centrelor/serviciilor la şedinţa extinsă a DGETS, la care a fost prezent şi Primarul interimar al capitalei, dl Ruslan Codreanu.

Optimizarea condiţiilor de funcţionare a instituţiilor de învăţământ, organizarea procesului educaţional în instituţiile de educaţie timpurie, precum şi analiza rezultatelor controalelor cu privire la alimentaţia copiilor, inclusiv monitorizarea procesului de recepţionare a produselor alimentare de calitate de la agenţii economici au constituit subiecte importante de pe ordinea de zi.

În cadrul şedinţei şefii DETS au comunicat audienţei informaţii detaliate despre mersul lucrărilor de reparaţie capitală, conform foilor de titlu pentru anul 2018, analizând de asemenea situaţia la zi a unor instituţii preşcolare sistate la moment, inclusiv pregătirea instituţiilor către sezonul rece. Alte momente abordate au vizat calitatea lucrărilor de reparaţie, termenele de finalizare a acestora, spălarea sistemelor de încălzire, testarea contoarelor de energie termică, salubrizarea teritoriilor instituţiilor de învăţământ din subordine, organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor publice şi a concursurilor prin oferta de preţuri ş.a.

Totodată, Rodica Guţu, preşedintele de şedinţă, a solicitat informaţii privind dotarea punctelor medicale din instituţii cu medicamente, insistând pe verificarea medicamentelor din stoc şi a termenului de valabilitate a acestora. În context, şefa a reiterat importanţa vaccinării tuturor copiilor până la 30 decembrie, curent, în municipiu fiind înregistraţi, la ora actuală:

*în instituţii de educaţie timpurie - 508 copii nevaccinaţi la diferite tipuri de vaccinuri (dintre ei 249 fără vaccin împotriva Rujeolei, la cererea părinţilor 79 copii);

*în instituţii de învăţământ primar şi secundar general - 890 de elevi (la cererea părinţilor 700 elevi).

De notat că o atenţie sporită pentru conducerea DGETS prezintă procesul de înscriere în regim on-line a copiilor în instituţiile de educaţie timpurie, şcolarizarea minorilor, asigurarea instituţiilor de învăţământ preşcolar, primar şi secundar cu cadre didactice, dar şi alimentaţia elevilor.

Rodica Guţu a lansat unele sugestii ce vizează domeniul asigurării cu cadre didactice şi ajutori de bucătari în Instituţiile de Educaţie Timpurie, plasând accente pe un acord de colaborare cu Colegiul Pedagogic „A.Mateevici” şi Şcoala profesională nr.2, care urmează să fie elaborat. Pe final, şefa Direcţiei a menţionat importanţa prestării, de către fiecare în parte a serviciilor educaţionale de calitate.

Pentru întreaga municipalitate, aşa cum a menţionat Ruslan Codreanu, Educaţia este domeniul prioritar şi, împreună cu Conducerea DGETS, edilul va continua activitatea în vederea soluţionării multitudinii de probleme cu care se confruntă cadrele didactice. La fel, Primarul interimar a precizat că susţine eforturile, dar şi implicarea actualei conduceri a Direcţiei în gestionarea eficientă şi transparentă a problemelor din sistem. În condiţiile actuale, oficialul a asigurat audienţa de sprijinul Primăriei, încurajând ideile de revigorare a domeniului care ar putea asigura calitatea serviciilor educaţionale la nivel municipal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer