prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Conferința municipală: „Metode tradiționale și moderne aplicate pentru dezvoltarea comunicării în limba franceză”, ediția a IV –a

10/10/2018

Organizatori: Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Principesa Natalia Dadiani”, mun. Chișinău în parteneriat cu Directia generală educaţie, tineret şi sport

Perioada de înscriere: 08.10.2018 - 18.11.2018

Desfăşurare: 22.11.2018, ora1330, Biblioteca IPLT ,,Principesa Natalia Dadiani’’

Participanți:

§  elevii claselor a IX-a – a XII- a;

§  profesorii de limba franceză

Argument : La data de 22 noiembrie 2018, în incinta IPLT Principesa Natalia Dadiani’’ se va desfășura conferința municipală la limba franceză cu tema: „Metode tradiționale și moderne aplicate pentru dezvoltarea comunicării în limba franceză”. Conferința are drept scop reunirea cadrelor didactice într-un cadru prielnic dialogului disciplinar, care are intenţia de a investiga dimensiunile plurale ale cercetării științifice şi didactice, concretizate în lucrări cu caracter ştiinţific, creativ, artistic. Prin acest proiect, ne propunem să identificăm cele mai potrivite căi de a îmbunătăți comunicarea în limba franceză și să împărtășim experiența dobândită unui grup țintă cât mai larg. Scopul esenţial al conferinței are în vedere dinamizarea relaţiilor dintre liceele locale și din republică, precum și a celor din străinătate. Lucrările cadrelor didactice vizează exemple de bună practică în dezvoltarea competenței de comunicare într-o limbă străină. Noutățile prezentate servesc drept motivație pentru provocarea unor dezbateri în problemele puse în discuție. 

Conferința va fi organizată în două ateliere:

1.      Elevi: Eseu structurat cu genericul: „Activitățile extracurriculare – un pretext de a lipsi de la lecții sau o cale de învățare eficientă?”(1-2 pagini). Prezentarea ideilor esențiale ale eseului se va încadra în 3-4 minute.

2.       Profesori:

a)      Comunicare la tema: „Metode tradiționale și moderne aplicate pentru dezvoltarea comunicării în limba franceză”.

b)      Activități curriculare sau extracurriculare de impact ce țin de tematica: „Metode tradiționale și moderne aplicate pentru dezvoltarea comunicării în limba franceză”

Condițiile de tehnoredactare: Articolul profesorilor va avea maxim 4 pagini (fără anexe și bibliografie), în format A4, Word 2007, tehnoredactat cu TIMES NEW ROMAN, size 12, spaţiere 1,5, obligatoriu cu diacritice. Titlul va fi scris cu majusculă, centrat, bold, cu Times New Roman, size 14. La două rânduri de titlu, alineat dreapta, bold, Times New Roman, size 12, va fi scris autorul articolului în ordinea: Numle, prenumele, instituția de învățământ și localitatea. Bibliografia și anexele se consemnează la sfârșitul lucrării.

Data limită de primire a lucrărilor - 18 noiembrie 2018.

Organizatorii nu răspund de originalitatea articolelor și îşi rezervă dreptul de a nu înscrie în programul simpozionului lucrările care nu se încadrează în tematică sau care nu respectă cerinţele de tehnoredactare.

Lucrările vor fi expediate la următoarea adresă electronică:

28_tatiana@mail.ru

tel.: +37368792535

Responsabil: Țurcan Tatiana – profesoară de limba franceză, IPLT „Principesa Natalia Dadiani”, Chișinău.

Participanții vor primi diploma de participare și documentul în format PDF cu toate lucrările profesorilor și elevilor prin e-mail. Nu se percepe taxă de participare.

 

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

Conferința municipală cu participare națională și internațională:

„Metode tradiționale și moderne aplicate pentru dezvoltarea comunicării în limba franceză”

Ediția a IV-a - noiembrie 2018

 

Numele şi prenumele:

Funcţia / Specialitatea:

Instituția de învățământ:

Titlul lucrării:

Participare: directă / indirectă

Adresa de e-mail (la care se vor trimite diploma și documentul PDF cu lucrările participante):

Date de contact: telefon / e-mail

 

 

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer