prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

În atenţia conducătorilor instituţiilor de educaţie timpurie din municipiul Chişinău

12/04/2018

În scopul asigurării accesului tuturor copiilor de vârstă preşcolară la activităţile prilejuite de apropierea sărbătorilor de iarnă, cât şi pentru a preveni colectările ilicite de bani în instituţiile de educaţie timpurie, în baza Ordinului nr.1176 din 08.09.2017, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău recomandă tuturor conducătorilor instituţiilor de educaţie timpurie să opteze pentru un alt format de organizare şi desfăşurare a matineelor decât cel tradiţional.

În acest context, accentuăm că toate serbările organizate în grădiniţele de copii nu sunt reglementate în documentele de politici educaţionale, cât şi în alte documente normative.

Totodată, precizăm că activităţile extracurriculare din preajma sărbătorilor de Revelion reprezintă o finalitate a proiectelor tematice desfăşurate în cadrul instituţiilor. Acestea pot fi desfăşurate cu sau fără participarea părinţilor, colectările de bani fiind interzise.

În aceeaşi ordine de idei, Direcţia precizează că, pentru a respecta egalitatea în drepturi a fiecărui copil şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extracurriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei, iar pentru asigurarea momentelor de surpriză (cu prezenţa Moşului Crăciun, a Zânei Iarnă, a Fulguţei şi altor personaje de poveste) pot fi invitaţi părinţii preşcolarilor. De asemenea, în acest rol se pot produce şi cadrele didactice din instituţii. 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer