prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

În atenţia conducătorilor instituţiilor de învăţământ preşcolar, primar, secundar general şi comunităţii de părinţi!

01/11/2019

În legătură cu zăpada căzută, Centrul Hidrologic avertizează că în râurile mici și bazinele acvatice din ţară, în perioada 10-18 ianuarie 2019, gheața va fi instabilă, îmbibată cu apă și camuflată de zăpadă, iar ieșirea pe ea prezintă un pericol sporit.

În scopul asigurării securităţii vieţii şi sănătăţii copiilor, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport vă reamintește să respectați Ordinul nr.1841 din 15.12.2018 cu privire la securitatea vieţii şi sănătăţii copiilor, care a fost plasat pe site-ul DGETS.

În acest context, solicităm conducătorilor instituţiilor de învăţământ primar/secundar să respecte prevederile ordinului respectiv:

1.1. să organizeze activităţi de responsabilizare a elevilor şi părinţilor acestora cu referire la importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră, tehnicii securităţii în timpul plimbărilor în apropierea râurilor şi lacurilor îngheţate, ieşirea pe stratul de gheaţă, care poate prezenta pericol pentru viaţa copiilor; 

1.2. să familiarizeze copiii şi părinţii despre existenţa şi necesitatea apelării numărului 112 în caz de situaţii de urgenţă (în ce cazuri poate fi apelat şi de ce nu trebuie apelat abuziv); 

1.4. să organizeze întâlniri ale copiilor şi părinţilor cu reprezentanţii Direcţiei Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, Poliţiei Rutiere privind comportamentul la săniuş şi pe gheaţa bazinelor acvatice deschise, prevenirea şi protejarea împotriva incendiilor şi altor situaţii de risc pe timp de iarnă.

Securitatea vieţii şi sănătăţii copiilor este prerogativa conducătorilor instituțiilor de învățământ și a părinților!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer