prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

COMUNICAT DE PRESĂ

10/03/2019

Cu privire la sesizarea lansată în mass-media unde se menționează că într-un orfelinat din sectorul Buiucani copiii ar fi „batjocoriți în ultimul hal” și în scopul excluderii riscurilor eminente pentru viața, sănătatea fizică și psihologică a copiilor,  la data de 2 octombrie 2019, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a constituit un grup de lucru întru efectuarea controlului special în cadrul instituțiilor de învățământ din municipiu unde sunt încadrați copiii din orfelinate.

În acest sens, membrii grupului de lucru au realizat interviul de protecție cu 51 de copii. În cadrul interviului nu au fost relatate acțiuni de rele tratamente de către adulți în raport cu copiii, care ar prejudicia bunăstarea psihologică. Totodată, copiii și-au exprimat trăirile, experiențele în diverse conjuncturi, vulnerabilitățile specifice vârstei, în baza cărora va fi elaborat un set de recomandări pentru angajații din instituțiile de învățământ.

DGETS are ca prioritate principiul respectării drepturilor copilului în vederea asigurării condițiilor optime pentru dezvoltarea sănătății fizice și intelectuale a copilului, formarea conştiinţei lui civice pe baza valorilor naţionale şi general-umane.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer