prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Concursul la Limba și literatura română „LECTURIADA PUBLICĂ PENTRU JUNIORI ȘI SENIORI”, ediția a XVI-a

11/06/2019

În perioada 26-31 octombrie curent, s-a desfășurat Concursul la Limba și literatura română cu genericul „LECTURIADA PUBLICĂ PENTRU JUNIORI ȘI SENIORI”, în baza operelor „Cireșarii”, volumul II, de Constantin Chiriță și  „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, în cadrul Taberei de toamnă, în orașul Debrecen, Ungaria.

Concursul a avut drept scop: stimularea dialogului intercultural prin lecturi de calitate, cooperarea  tinerilor,  promovarea valorilor democratice şi a inovaţiilor educaţionale, implicarea activă şi creativă a elevilor şi a profesorilor în diverse activităţi, formarea competențelor sociale, acțional-strategice, dar și organizarea utilă  a timpului liber în perioada vacanței.

         La concurs au participat 123 de elevi (LT „Da Vinci” - 50 de elevi, LT „I. Creangă” - 25 de elevi,  IPIÎ „Excelsis” - 14 elevi, IPLT „C. Negruzzi” - 11 elevi, LT „Pro Succes” - 11 elevi, IP Liceul Școala Internațională „Heritage” - 10 elevi, IPLT „M. Kogălniceanu” – 2 elevi) şi 12 profesori însoţitori.

Menționăm că activitatea a fost organizată de Direcția inspecție școlară a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, în conformitate cu Planul Complex de activitate al DGETS mun. Chișinău pentru anul de studii 2019-2020.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer